0
Evropske lige

UVERTIRA ZA EL KLASIKO: Otkrijte tajne simbole i značenja na slici o Mesiju koja govori više od hiljadu reči (FOTO)

Objavljeno: 02.03.19 u 14:50

Temperatura večeras dostiže maksimum na Pirinejima, jer se na Santjago Bernabeu igra čuveni „El Klasiko“.

Tek par sati posle našeg večitog derbija, ljubitelji fudbala će moći da uživaju u duelu koji bi mogao da odluči novog prvaka Španije, ili pak da u potpunosti zakomplikuje situaciju u vrhu u samoj završnici takmičenja.

Barselona je osvojila sedam od poslednjih deset titula prvaka Španije. Trenutno je vodeća na tabeli sa sedam poena prednosti u odnosu na Atletiko Madrid, a devet više od Reala. U psihološkoj su prednosti nad Madriđanima nakon ubedljivog trijumfa u kupu od 3:0, u kom se Mesi prilično „pazio“. Ipak, večeras nema kalkulacija. Gaučo je najavio da je spreman da pruži 120 odsto na terenu, što ohrabruje sve navijače kluba iz Katalonije.

Statistika kaže da nijedan fudbaler u istoriji „El Klasiko“ derbija nije uspešniji od Mesija. Argentinac je postigao 26 golova u okršajima sa Madriđanima, uz 14 asistencija. Pritom, ove sezone Barsa je postigla 100 golova, od čega je Mesi učestvovao u gotovo polovini (33 gola, 15 asistencija). Igrao je na 33 utakmice, od čega je mreže tresao u 26 duela.

Španci, međutim, u hvalospevima na račun Mesija idu i korak dalje. U saradnji sa adidasom, a uoči „El Klasiko“ derbija, napravljena je fotografija slavnog fudbalera, puna skrivenih simbola renesansne umetnosti, pod nazivom „Slika koja vredi hiljadu reči“. Detalji prikazuju karakteristike čuvenog fudbalera, i opisuju kako Lionel doživljava svoju karijeru. Ona mu dozvoljava da podeli sa drugima svoje mišljenje, snove, ideje. Što se dublje o tome razmišlja, svaka sitnica postaje intrigantnija.

 Slika

 

Slika na zidu je delo čuvenog Karavađa, pod nazivom „Neverni Toma“. Ona je simbol skepticizma i sumnje. Za sve one koji misle da je Mesi sa neke druge planete. Istina je da je Mesi običan čovek, i da na plećima nosi teret očekivanja javnosti kao i svaki drugi sportista ili pojedinac.

 Jagode

    U renesansnoj umetnosti, jagoda označava harmoniju. Zdela sa jagodama govori da je za Mesija Barselona dom, i da će se tamo uvek osećati kao kod kuće.

Biljka

Biljka predstavlja duhovni razvoj, pobedu nad iskušenjem. Jedna od stvari koje se nikad nisu dovodile u pitanje je Mesijeva posvećenost dok igra za klub i državu.

Ogledalo sa zavesom

 

Ogledalo, delimično pokriveno zavesom, simbolizuje Mesijevu nezainteresovanost za slavu. Uprkos pažnji koju fudbal nosi, Mesi ne želi da je u prvom planu medija, da se nalazi pod sjajem reflektora. On živi za svoju porodicu i za sport.

Vitruvijev čovek i praćka

 

Mesijev život je obeležen predrasudama i komentarima o njegovoj visini. Ali, uprkos tome, uspeo je da pobedi sve prepreke i postane vrhunski fudbaler. Zahvaljujući svom stavu i dostignućima, Mesi je promenio svest javnosti o tome kako može da izgleda savršeni sportista. Do ciljeva je stizao uz veliku strast i vredan rad.

Lavanda i Njutnovo klatno

 

Lavanda obično predstavlja želju. Šesta loptica na Njutnovom klatnu simbol je Mesijeve ambicije da osvoji još jednu zlatnu loptu, bez obzira što je u veteranskom dobu.

Globus

 

Čiode na globusu pokazuju mesta na kojima je Mesi ostvario neke od najvećih pobeda – njegove trijumfe u Ligi šampiona. Jedna čioda je različita. Bela je zabodena u rivalsku teritoriju, Madrid, mesto u kom se igra finale Lige šampiona ove godine, što je sledeći cilj Argentinca.

Vanzemaljac

 

U suprotnosti sa Karavađom, koja je na zidu iznad Mesija, igračka vanzemaljca se nalazi na podu. Mnogi zbog njegovih izuzetnih fudbalskih veština i dalje ne mogu da poveruju da Lionel nije vanzemaljac.

Pločice na podu

 

Svako ko je nekada video Barselonu iz aviona, primetiće da se pločice na podu podudaraju sa izgledom tog grada. Još jedan simbol Mesijevog doma.

 Kalendar

 

Datum na kalendaru, 1.6.2019. pokazuje na šta je Mesi trenutno najviše fokusiran – još jedna titula u Ligi šampiona.

Mate

 

Mesijevo omiljeno piće iz njegove rodne Argentine. Ovaj čaj ga podseća na bliske prijatelje i na detinjstvo u Rozariju. Nosi ga sa sobom gde god da putuje.

Činija sa hranom za pse

 
Ova činija se odnosi na jednog člana Mesijeve porodice, na njegovog voljenog psa buldoga.

Nemezis kopačke

Mesijeve kopačke „Nemezis“, iz kolekcije „Exhibit pack“. Mesi nosi adidas kopačke od malena. Ovaj model mu pomaže da zadrži agilnost u svakom trenutku na terenu.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter