1
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

VLADAN MILOJEVIĆ: Derbi je zagonetka, igraćemo kao da nema bodovne razlike

Objavljeno: 01.03.19 u 12:19

Crveno-beli će u subotu od 18 časova dočekati ‘večitog rivala’.

To će biti 159. okršaj dva najveća srpska kluba.

U situaciji kada Crvena zvezda ima veliku bodovnu prednost na tabeli i kada je imperativ pobede na strani Partizana.

– ‘Večiti derbi’ je jedna utakmica koja se razlikuje od ostalih, pored borbe za bodove tu je i prestiž. Za nas je ovo mini prvenstvo, oba tima su pobeđivala i na istom smo broju bodova, nemamo prednost, tako razmišljamo. Nemamo kadrovskih problema, pozivam navijače na praznik fudbala kom se raduje region. Derbi je nešto posebno, emocija i strast, igrači dodju iz tima koji je igrao Evropu, a ne snađu se u derbiju, rekao je Vladan Milojević na početku konferencije za medije.

Međutim, bodovna razlika je ipak tu…

– Ne želim da gledam bodovnu razliku, ovo je posebna utakmica, nema dodirnih tačaka ni sa Evropom. Mnogo detalja može da odluči. Mislim da nece biti ista utakmica, derbi je jedna zagonetka i ne možete znati šta će biti.

U ovakvim mečevima, bitna je i forma u kojoj se igrači nalaze.

– Forma je najbolja u datom trenutku, treniramo vredno, neki igrači su ušli u formu, neki još nisu…

Uporedo sa iskušenjima u Ligi šampiona, Crvena zvezda je odigrala prošli derbi gde je naspram sebe imala silno motivisan Partizan.

– Pred prošlu utakmicu se govorilo unapred da ćemo pobediti, mi nismo drim tim i vanzemaljci. To je podizanje tenzije. U razgovoru sa igračima sam shvatio da nas te priče ne dodiruju. Derbi će biti drugačiji, nijedan nije copy-paste.

Za kraj, pitanje o košarkaškom derbiju koje će se igrati 24 časa kasnije.

Da mi završimo nas derbi pa ćemo videti za košarku. Sigurno da smo uz naše košarkaše.

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’: Darko Noveski

0
0

1 Komentara

  1. Ja navijamza Zvezdu od kraja 70-tih i dobro znam šta je Zvezda! Molim te Milojeviču ne pričaj nam neke prazne iracionalne price! Dokaži da si “trener godine”, hoću da sutra pobedimo onaj tim u nekrofilskim dresovima!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter