2
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

BATA MIRKOVIĆ: Ako izgubimo, biće još komplikovanije – ali Partizan zna da se nosi sa pritiskom!

Objavljeno: 01.03.19 u 13:23

Crno-beli će sutra od 18 časova gostovati ‘večitom rivalu’ na stadionu ‘Rajko Mitić’.

Izabranicima Zorana Bate Mirkovića je imperativ pobeda zbog trenutne situacije na tabeli.

– Sutra nas očekuje najveća utakmica u srpskom fudbalu. Večiti derbi, večita dilema ko je bolji, crno-beli ili crveno-beli. Dobro smo otvorili proleće i mi i oni i samo mi je želja da pobedi bolji.

Trenutno crveno-beli imaju 15 bodova više na tabeli.

– Bodovna razlika je tolika, kolika je. Nemamo prijatnu situaciju, a u slučaju poraza bi ona bila još komplikovanija. Svaki igrač Partizana mora da se nosi sa pritiskom i mislim da mi sa time možemo i moramo da se nosimo. Posle dve ili tri utakmice ćemo više znati u kom pravcu će ići ovo prvenstvo.

Mirković se odlučio za 11 igrača koji će početi sutrašnji duel.

– Sastav mi je već poznat, ali ne mogu da ga kažem. Što se tiče paralele ekipa iz prvog dela sezone sa ovom, nema Marka Jankovića, svi ostali su tu. Nismo imali veliku reviziju igrača, a plus je to što smo prošli pripreme svi zajedno i što verujemo u sebe.

Trener Partizana je dao komentar i na tim crveno-belih.

– Zvezda je čvrsta i jaka ekipa, agresivna, i takvu je i očekujem sutra. Marin je ekstra klasa, od njega preti najveća opasnost, pomenuo bih i Bena i Simića, a uz Boaćija oni čine najbolju napadačku četvorku Zvezde.

Zdravstveni bilten crno-belih je sledeći:

– Sveta Marković je obavio pregčed pre par dana, Đorđe Ivanović je takođe povređen, a svi ostali su u konkurenciji. Danilo Pantić nije spreman za celu utakmicu, a Zoran Tošić jeste.

Taktičke zamisli Bate Mirkovića se neće menjati pred ‘večiti derbi’.

– Očekujem veliku borbu, a da će se nešto drastično menjati na taktičkom planu i u samoj strategiji – neće. Vrlo je rizično sada nešto menjati, jer mi igramo kako igramo. Naravno, detalji su mogući da budu drugačiji i da se menjaju, neki igrač da odskoči uvek može.

Mogu li Grobari da se nadaju duploj pobedi ovog vikenda?

– Mogu, naravno.

Vujadin Savić je izjavio da je prednost Zvezde tunel na Marakani?

– Taj tunel jeste dugačak i mračan, ali da kucnem u drvo niko do sada nije tamo izgubio. Nadam se da neće ni sada. Ne želim nikakve druge aluzije, idemo tamo da igramo fudbal.

Za kraj, Mirković je rekao da će svako imati svoj zadatak u subotu na stadionu ‘Rajko Mitić’.

– Svi imamo specijalne zadatke.

Sa stadiona Partizana: Stefan Smuđa

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter