Vladan Milojević poznat je kao trener koji voli često da menja, a prve promene ovog proleća očekuju se u subotu u Surdulici.

Premijera sa Vojvodinom položena je ocenom ‘deset’. Čini se da je tada Vladan Milojević na teren poslao najbolje što u ovom trenutku ima ako se izuzmu povređeni Milan Rodić i Dušan Jovančić. Naravno, sjajni stručnjak bi nas odmah demantovao i rekao da je najjači tim Crvene zvezde onaj koji tog dana istrči na teren, čak iako u njemu nema onih sa najviše minuta u nogama do tada.


Crvena zvezda ovog proleća neće imati veliki broj mečeva kao jesenas kada se igrala Evropa, ali nema sumnje da će šef stručnog štaba crveno-belih ‘mešati karte’. Prva prilika za to je meč sa Radnikom u Surdulici koji se igra u subotu. Razlog mogućih promena je sigurno čuvanje rovitih, ali možda i ključnih igrača za dvoboj sa Partizanom koji je na programu sedam dana kasnije na stadionu ‘Rajko Mitić’.

FOTO: STARSPORT

Tako bi na jugu Srbije šansu mogao da dobije Srđan Babić umesto Vujadina Savića. ‘Zlatni orlić’ ima sjajno odrađene pripreme iza sebe, bio je jedan od najboljih pojedinaca u Turskoj i fenomenalno je funkacionisao pre svega sa Nemanjom Milunovićem sa kojim je proveo više minuta na terenu u odnosu na Vujadina Savića.

Takođe, šansu od starta mogao bi da dobije novajlija Mirko Ivanić. Ne bi trebalo da čudi da Vladan Milojević stavi na poštedu Marka Marina i bivšem kapitenu Vojvodine da šansu da pokaže zbog čega je doveden u naš najtrofejniji klub.

FOTO: FK Crvena zvezda

Šansu od prvog minuta očekuje i Aleksa Vukanović. Stigao je u Zvezdu kao jedan od najboljih strelaca Superlige Srbije, bio je standardan na pripremama, ali protiv Vojvodine nije dobio svojih pet minuta. Sada bi mogao da dobije u startnoj postavi, mada budimo iskreni najneizvesniji deo tima Crvene zvezde jeste levo krilo gde konkurišu Veljko Simić, Erik Jirka, Aleksa Vukanovića, pa čak i Mirko Ivanić.

Veliki znak pitanja i dalje stoji na poziciji levog beka. Milan Rodić je duel sa Vojvodinom propustio zbog povrede, a veliko je pitanje hoće li Vladan Milojević rizikovati sa njim pred 159. večiti derbi. Ako reprezentativac Srbije ne bude spreman, nema sumnje da će na njegovo mesto ponovo novajlija Milan Gajić, jer Marko Gobeljić, koji je danas produžio ugovor, još uvek nije spreman.