0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

DEJAN ĐURĐEVIĆ: Bilo je turbulentno, ali sam uveren da ćemo ostvariti dobar rezultat

Objavljeno: 16.02.19 u 16:56

Zemun sutra na Banjici počinje misiju opstanka u eliti.

A za protivnika ima upravo jedan od timova sa kojim će se boriti u plej-autu – Rad.

Šef struke Zemuna, Dejan Đurđević, je zadovoljan pripremama i novim pojačanjima svog tima iako je klub u prethodnom periodu imao dosta turbulencija.

– Prošli smo kroz dosta turbulentan period od kraja prošle polusezone do početka ove. Klub se nalazi u specifičnoj situaciji, a imali smo i ogroman odliv igrača, od čak 14 fudbalera. Neki su imali slobodu da odu, u smislu ugovora, neki nisu zadovoljili kriterijume. Prelazni rok smo radili u hodu, što je užasno teško, ali nismo gubili vreme već smo otišli na pripreme i u jednim idealnim uslovima odradili sve što je potrebno i čekali da se pojačamo u finišu prelaznog roka. Sa onim što imamo od igračkog kadra ‘idemo u rat’, a ja sam veoma zadovoljan urađenim poslom u prethodnim nedeljama. Očekivanja su davno zacrtana, to je opstanak u ligi. Ovo je za nas apsolutno novi početak, na svim nivoima. Faktički smo u fazi stvaranja novog tima. Ne pripremamo se samo za utakmicu sa Radom, već za naš definitivni cilj, a to je opstanak.

Sem tradicionalnog rivalstva dva kluba, u nedelju će na Banjici motiv više biti borba za bodove na donjem delu tabele Superlige.

– Rad je kao rival uvek nezgodan, gradski derbi i prva utakmica u novoj polusezoni koja je uvek neprijatna, i za njih, i za nas. Veći je pritisak na njima jer igraju kod kuće, a i oni u prolećni deo ulaze sa dosta novih igrača i nepoznanica… Siguran sam da neće biti lako, ali i ubeđen posle onoga što sam video na pripremama da imamo pokriće za najviše ambicije pred utakmicu na Banjici.

Đurđević je pozvao i navijače da, kako na prvom gostovanju u drugom delu sezone, tako i do kraja šampionata budu uz svoj klub.

– Pozvao bih navijače da dođu na utakmicu i podrže nas, značilo nam je i prošle polusezone svaki put kada su oni bili uz nas jer su pravi navijači uvek uz klub kada je teško, naši su to već pokazali.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter