0
Domaći fudbal

DNEVNIK KAPITENA VOŽDOVCA: Obradovali smo se susretu sa Putinčaninom, u ‘ševi’ fudbaler najbolje pokaže koliko je pošten – ili nije (DAN 5)

Objavljeno: 02.02.19 u 10:30

Opet sam se probudio i ne znam da li treba da idem na doručak ili večeru.

(Od kapitena Voždovca iz Beleka – Miloš Pavlović)

Nikako da se naviknem da je mrkli mrak do 8 ujutru, i tek onda počinje da sviće. A doručak moram da obavimo svi do 8 časova, da bi u 9.30 bili spremni za trening.

Kada smo Maksa i ja izašli iz sobe i krenuli na doručak ugledali smo njih dvojicu u crvenoj garnituri i trenerkama, dok smo mi bili u crnoj garnituri. Inače dogovor je naravno da svi idemo jednoobrazno obučeni kada su u pitanju obroci, kao pravi tim i nismo znali ko je pogrešio. I tako smo kao četiri zombija stajali u hodniku hotela i pokušavali da se setimo koja garnitura je određena za taj dan, i na kraju došli do zaključka da su naravno Maške i Duronja omašili kombinaciju.

Kao što uvek praktikujem lagani doručak, i sada sam uzeo malo voća, ovsene kaše i banane. Za doručkom smo svodili utiske o prekjučerašnjoj pobedi na Lehom. Bilo je dosta razloga za zadovoljstvo, a glavni akcentar je bio na odličnom Mašketovom lažnjaku i postignutom pogotku.

Šef Aničić obavestio nas je da ćemo nakon večere imati sastanak na kojem ćemo se osvrnuti na utakmicu sa Lehom, napraviti analizu dobrih i loših stvari i napraviti dogovor za utakmicu sa Sonderjiskom koja nas očekuje u subotu od 15 časova.

Prepodnevni trening je prošao u sjajnoj radnoj atmosferi, po lepom vremenu, i ono što nas raduje jeste da je za narednih pet dana prognozirano prelepo vreme. Međutim na treningu se dogodio manji nenameran incident kada je Zličić tokom jednog duela bukvalno ‘izuo’ Mikića, pa je ovaj ostao bez kopačke nakon duela. Mikić je bio malo uznemiren zbog tog starta, ali znali smo da nema namere, pogotovo od Zličića, on je jedan od najispravnijih momaka koji igra najčistije. Sve je to sastavni deo treninga.

FOTO: FK VOŽDOVAC

Inače mogu slobodno da kažem da su među najgrubljima u ekipi (zajedno sa mnom) Jovanović, Purtić i Mihajlov, što je i normalno jer pokrivamo pozicije koju su defanzivno orijentisane. Ali na treninzima nikada nema loše namere, sve je to u žaru borbe.

Nakon treninga ustaljena rutina. Ručak u 12.30, pa zatim i odmor koji kao i uvek brzo prođe i dođe vreme za popodnevni trening. Na putu do terena obradovala nas je vest da smo dobili pojačanje i da nam se na pripremama pridružio iskusni Dragoljub Srnić koji će odraditi sa nama odmah i trening. Nadam se da će se dobro uklopiti u tim i da će svojim kvalitetom doprineti u ostvarivanju ciljeva koje smo zacrtali. Imali smo dost duela na sredini terena, često smo igrali jedan protiv drugog. Radi se o jako brzom igraču, i znam da mi nikada nije bilo lako da igram protiv njega. Često me je stavljao na ozbiljne muke, a te situacije sam morao da rešavam na sebi svojstven način. P.S. Išao sam na loptu.

Trening je opet započeo ‘ševom’ a nova-stara mušterija za žetone bio je Dragan, najmlađi među nama, sa tim što sa njim ovog puta u krugu nije bio Purtić, već je Mašović takođe morao da pokupi jedan žeton.

Gorepomenuti Purtić je zaista sjajan momak, i vrlo iskrena duša. Dva puta u toku ševe u kojoj lopta sme da se dodirne samo jednom, dodirnuo je dva puta, a da to niko nije video i on je to sam prijavio i ušao u krug. Drugi put mu je Luković (koji uopšte nije tako pošten kao Purta, ali ne bih da upotrebljavam neke teže reči, ipak smo saigrači) rekao, citiram ‘Šššta ti glumiš poštenjačinu ovde’. Eto kako se mladi ljudi iskvare.

Elem da se manemo Lukovića, u nastavku treninga radili smo akcije u kojima smo vežabli završnicu, i u kojoj su napadači biil iznenađujuće efikasni, a nakon toga smo odvojeni u dve grupe. Jedna grupa koja će verovatno početi sutrašnju utakmicu sa Sonderjiskom radila je na prekidima, dok je druga koja će igrati drugo poluvreme vežbala prekide.

FOTO: FK VOŽDOVAC

Nakon odmora od treninga i večere, otišli smo na zakazan sastanak sa stručnim štabom. Analiza je započela u 20 časova, otvaranjem tema koje su između nas i šefa stručnog štaba, i koje ne mogu da iznosim, a nakon što smo završili taj deo sastanka, prešli smo na video analizu dobrih stvari, ali i grešaka koje su se desile protiv Leha.

Zaključak je nakon analize bio da kada imamo dobar pristup i radimo po instrukcijama stručnog štaba, koji svakog protivnika detaljno izanalizira, imamo velike šanse za pobedu. Još smo u fazi uigravanja, do kraja priprema očekujemo svi da budemo ‘kao zapete puške’. Prija nam rad sa šefom Aničićem i mislim da polako počinjemo da usvajamo njegove ideje i filizofiju igre. Jako znači što ćemo kompletne pripreme provesti sa njim i očekujem od nas svih da u drugom delu polusezone vratimo klub na mesto koje mu pripada.

Baš u toku pisanja ovog reda prekinula me je velika buka u holu, jer su su igrači Olimpije, koji su danas pristgli u hotel, vraćali iz šetnje. Tada sam ugledao Marka Putinčanina, našeg nekadašnjeg saigrača i srdačno se pozdravio sa njim. Naravno još momaka je došlo da pozdravi Mareta, a taj trenutak smo ovekovečili slikom. Razmenili smo utiske o pripremama, raspitivao sam se za Marka Gajića koji je povređen, zanimalo me je kako teče njegov oporavak.

FOTO: FK VOŽDOVAC

Nakon analize otišao sam tamo gde je atmosfera najveselija, a to je kao i uvek u ekonomatu kod našeg Krnje, kojeg sam u ovom dnevniku spominjao više nego sebe. Ali šta ćemo, nema mnogo takvih glava. U ekonomatu sam dobio informaciju da se na popodnevnom treningu u drugoj grupi koja je igrala ševu takođe desilo dodeljivanje žetona.

Naime, lucidni Mikić je proturio loptu kroz noge Mihajlovu, što je značilo da je Miša kupio žeton, jer se izbrojalo do 21. Naravno zaradio je veliki aplauz od cele ekipe, i svog kuma, a sa njim je u krugu zajedno bio i brzonogi bek Ćirković, gospodar desne aut linije, ali to mu ovoga puta nije mnogo pomoglo.

Sutra nas očekuje (iliti danas, dok vi ovo čitate) utakmica sa danskim Sonderjiskom. Klasična skandinavska ekipa, trkači koji su fizički spremni i igraju sa dosta fizičkog kontakta. Naravno kao i uvek nadamo se da se samo niko neće povrediti. Mislim da mi je ovo prvi put da ću igrati sa skandinavskom ekipom u karijeri, što je interesantno, ali za sve postoji prvi put, čak i kad imaš 35 godina. Čitamo se sutra, nadam se nakon dobrog rezultata protiv skandinavaca, Laku noć

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter