1
Analize

NAJAVA BOLJIH DANA SRPSKOG FUDBALA: Znate li koliko klubova iz Superlige je trenutno u blokadi?

Objavljeno: 01.02.19 u 19:27

I to se dogodilo. Ono što bi trebalo da predstavlja normalnu pojavu u Srbiji može da spadne pod rubriku ‘verovali ili ne’. 15 od 16 klubova koji nastupaju u Superligi početak prolećne sezone dočekuju likvidni. 

Hotsport je i ranijih sezona pisao izveštaje o tome koliko klubova u novu godinu ulazi u blokadi, a koliko ih dočekuju likvidno. Prvi put možemo da napišemo da je čak 15 klubova u Srbiji bez potraživanja dugova koji ih stavljaju u prinudnu naplatu, dakle likvidno. 

Svi klubovi naše Superlige nalaze se na pripremama u inostranstvu, čak 14 je u Antaliji, Čukarički je na Kipru, a u Bugarskoj je Mačva

Pre tri godine blokade klubova bile su da te zaboli glava, a čak 13 klubova imalo je blokiran račun, o čemu je Hotsport pisao. Klubovi su tada bili dužni kao Grčka,  u decembru prošle godine bilo ih je ‘samo’ pet, a situacija je sada znatno bolja..

Čak 15 klubova funkcioniše bez pretnji prinudnom naplatom, a jedini klub koji je u blokadi je Zemun. Dug od preko 70 miliona nije sprečio ‘bikove’, da zajedno sa Crvenom zvezdom, Partizanom, Radom, Voždovcem, Dinamom, Mladosti, Napretkom, Bačkom, Proleterom, Radom, Radničkim, Radnikom, Spartakom, Vojvodinom i Voždovcem otputuju u Tursku na pripreme.

Srpskom fudbalu bez sumnje predstoje bolji dani.

Klubovi u blokadi: FK Zemun (73.964.350,54), 

Klubovi bez blokade:
Crvena zvezda, Radnički Niš, Čukarički, Partizan Napredak, Mladost Lučani, Proleter Novi Sad, Vojvodina, Radnik Surdulica, Mačva, Voždovac, Spartak Ždrepčeva Krv,  OFK Bačka, Rad i Dinamo. 

0
0

1 Komentara

  1. Nije tačan podatak.
    FK Zemun NIJE u blokadi.
    Taj koji navodite je račun od bivšeg FK Zemun koji se sad zove OFK ZEMUN.
    To je bila fora da se oslobode dugova, formirali su novi klub koji je uzeo staro ime, stadion, igrače i dr. Starom klubu su ostali samo dugovi 73 miliona i novo ime OFK Zemun!!! Poverioci nisu znali da i novi Fk duguje solidarno. Rok za tužbe je istekao i nikom ništa!? Katastrofa prava…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter