14
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

VELIKA ODLUKA: Partizan menja ime stadiona, stižu silni milioni i od države!

Objavljeno: 22.01.19 u 14:05

Nakon što je i pravosnažno postalo jasno da stadion u Humskoj pripada JSD Partizan, čelnici crno-belih planiraju naredne korake.

Juče je definitivno bio veliki dan za crno-belu porodicu, koja je posle gotovo 25 godina previranja, debata i suđenja, dobila u vlasništvo stadion u Humskoj ulici.

Apelacioni sud doneo je konačnu odluku da će stadion pripasti JSD Partizan, kao i objekti veslačkog kluba na Adi Ciganliji i imovina košarkaškog i odbojkaškog kluba na Kalemegdanu. To znači da sada postoji pravo Partizana da nazove svoje zdanje kako god želi.

Dugo je bio poznat kao stadion JNA, danas mu je ime stadion Partizana, a već kroz neko vreme bi mogao da se zove po nekoj stranoj kompaniji, koja bi dobrano platila za to.

Poput ‘Emirata’ u Londonu, ‘Etihada’ u Mančesteru, ‘Alijanc arena’ u Minhenu i Torinu, i Partizanov stadion bi mogao da nosi ime neke velike svetske firme, najavio je potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić.

– Pokušaćemo da brendiramo ime stadiona. Već imamo pregovore sa francuskim fimama, čak i iz Kine koje su raspoložene – rekao je Vuletić gostujući u jutarnjem programu na TV Prva.

Već par meseci unazad se priča o rekonstrukciji stadiona, za šta je Vuletić najavio pomoć države.

– Opsežno ćemo učestvovati u rekonstrukciji stadiona. Za potpunu rekonstrukciju, objekat koji je dostojan i Lige šampiona, potrebno je 10 do 15 miliona evra. Država je stala na stanovište da bi Crvena zvezda i Partizan kao najveći klubovi mogli dobiti taj novac, ali Partizan neće sedeti skrštenih ruku – rekao je Vuletić.

Podsetio je i na čuveni projekat Partizanovog novog stadiona iz 2007. godine, koji je osmislio Žarko Zečević u saradnji sa stranim investitorima, ali…

– I, onda se dogodila tužba ministarstva, te iste godine. Da li je to slučajno? Nisam siguran, mislim da nije. Korespondiralo je sa nekim namerama da se Partizanu oduzme šansa za rekonstrukciju stadiona – rekao je potpredsednik fudbalskog kluba Partizan.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

14 Komentara

  1. niko nama bolje ne zeli osim nas crno bela braco neka hram ostane hram a mi cemo se boriti i partizan voleti hram fudbala

    0
    0
    Odgovori
  2. Mislim da je realno da stadion ponese ime Stjepan Bobek,najbolji igrac u istoriji Partizana.Ako ne,onda Fadilj Vokri,Bajro Zupic,Mustafa Hasanagic,Josip Pirmajer…stvarno ima puno,puno zvezda,ne znam ni sam…Moca Vukotic,Velibor Vasovic,Branko Zebec,Zlatko Cajkovski…

    0
    0
    Odgovori
  3. TOZA VESELINOVIC,IMATE LI OD NJEGA BOLJEG,NEK STE VISE RESILI TO SA STADIONOM,CESTITKE OD
    MENE KAO ZVEZDASA,OBA KLUBA DRZAVNA I ZVEZDA I PARTIZAN,NASA DRZAVA,NASI KLUBOVI,TACKA NA TU TEMU!!!

    0
    0
    Odgovori
  4. Ajde odkaci odavde. Cim neka lepa vest vi ispod mostova odmah se nacetite pa pokvarite zivotnu okolinu! ,Ajmo, kidajte odavde sa ovih vesti.
    Bila bi steta da PFC ne iskoristi priliku i prosiri stadion na racun atletske staze,napravi brate pravi fudbalski stadion i ambijent i onda ce i navijaci dolaziti! Neka sesad aktuelizira onaj projekat iz Svajcarske a Atletski stadion napraviti negde drugde,neka drzava pomogne da se AKP i AKCZ napravi Atletski centar u N.Beogradu. Ne bi to kostalo mnogo, . To bi imalo i veliki nacionalni znacaj za srpski sport,atletiku posebno! Sve ovo iznosim razmisljajuci dalekoseznije, tj. na dug rok!
    Sa sponzorima iz FRA i CHN bi i tim bio bolji i sve bi krenulo na bolje.

    0
    0
    Odgovori
  5. Realno fk Partizan u svojoj istoriji nije imao značajnijeg igrača i pojavu uopšte od Fadilja Vokrija. Najbliži njemu je Tomislav Karadžić.
    Tako da bi bio red da se stadion u Humskoj 1 zove
    „Tole i Fadilj“.

    0
    0
    Odgovori
  6. Jesam Zvezdas, ali stvarno volim ovo da cujem ovakve vesti, konacno ce to rivalstvo biti svedeno na visi nivo, ovo se cekalo, volim i jedne i drugi, zivela Srbija!

    0
    0
    Odgovori
    • Koliko glup trebas da budes da to kazes…ta drzava je uzela stadion a mi smo ga „ukrali“ od vucica i ekipice konjino….razmisli pa laj

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter