Ekspedicija Crvene zvezde stigla je u Pafos, dobro poznatu bazu za pripreme na Kipru, gde će boraviti do 23. januara.

Šef stručnog štaba Vladan Milojević, njegovi saradnici i izabranici doputovali su u hotel “Aleksandar Veliki” nešto posle 13 časova po lokalnom vremenu, nakon leta koji je trajao malo više od dva sata. Sunčano vreme i prijatnih 16 stepeni Celzijusovih sačekalo je crveno-bele.


Za prvi dan boravka u ovom kiparskom gradu planiran je popodnevni trening posle ručka. Put je ekspediciju šampiona Srbije vodio preko Bugarske i Grčke, Egejskog mora i Turske, te iznad Sredozemlja do Pafosa, usled pređenih nepunih 1.500 kilometara.

– U lepom raspoloženju smo stigli na Kipar posle zasluženog odmora. Sada imamo bazični deo priprema, da napunimo noge i pluća. Posle toga nas u Turskoj čekaju rad na taktičkom planu i utakmice – rekao je Vujadin Savić.

Svestan je visoki defanzivac šta se od njih očekuje u prolećnom delu šampionata.

– Napravili smo veliku bodovnu prednost u prvenstvu, ali moramo da budemo maksimalno fokusirani do kraja, s obzirom na to i da se dele posle bodovi pred plej-of. Od početka nam je cilj prvo mesto na tabeli i posle opet da igramo u Ligi šampiona kao i ove sezone.

Savić je istakao i koliko im je značilo iskustvo stečeno tokom čak 37 utakmica u prvom delu ove sezone.

– Pobede nam dižu samopouzdanje, a prošle godine smo napravili ogroman uspeh, kako u domaćem prvenstvu, tako i u Ligi šampiona samim ulaskom u grupnu fazu. Posle su došli trijumf nad Liverpulom i četiri osvojena boda, i stvarno puni samopouzdanja krećemo opet sa radom – zaključio je Savić.