Nakon što je obavljena prozivka, a potom i pošto se medijima obratio Vladan Milojević, reč je preuzeo Zvezdan Terzić.

On je na početku svog govora otkrio kako je izgledao prvi susret sa igračima:


– Pozdravili smo igrače, čestitali smo im praznike i poručili da su ciljevi isti – dupla kruna. Imamo bodovnu razliku, ali se oni dele i čeka nas borba za titulu sa Radničkim i Partizanom.

Zvezdin generalni direktor je istakao da svi fudbaleri moraju sad da prelome da li ostaju ili odlaze iz kluba, jer u junu i julu neće biti odlazaka, posebno apostrofirajući Vujadina Savića i Miloša Degeneka, koji se trenutno nalazi na Azijskom kupu sa reprezentacijom:

– Rekao nam je da će doneti odluku da li ostaje ili ide posle Azijskog kupa, ali mislim da neće moći da čeka toliko. Ukoliko on ode, Savić sigurno ostaje. Imamo dovoljno štopera, stigao je Milunović, a kad je on došao bilo je jasno da jedan štoper odlazi. Što se Savićevog ugovora tiče, radimo na produžetku.

FOTO: STARSPORT

Navijače brine i pozicija golmana, pošto je bilo priče da će klub napustiti i Milan Borjan, ali od toga, bar prema Terzićevim rečima, ove zime nema ništa:

– Borjan ostaje. On ima ugovor do 2020. godine, videćemo samo da revidiramo postojeći ugovor. Savić će potpisati novi, višegodišnji, dok Rodić ima ugovor takođe do 2020, mada nije isključeno da nas napusti. Ovde je već godinu i po dana.

FOTO: STARSPORT

Pojasnio je Terzić i status Dejana Melega i Milana Jevtovića:

– Za Melega imamo ponude, problem je uvek kad fudbaler ne igra. Za Jevtovića ćemo videti.

Usledilo je pitanje da li je Zvezdu poremetio izvestan odlazak Degeneka, s obzirom na to da njegova prodaja nije bila planirana, na šta je Terzić rekao:

– Što Degenek nije na prodaju? Mi od prodaje živimo, kupujemo jeftino, prodajemo skupo. Došao je Milunović, bilo je logično da jedan štoper ode.

FOTO: STARSPORT

Nije Zvezda prihvatila sve ponude:

– Odbili smo ponude za Marina, Bena i Borjana. FInansijski smo stabilni, stiže druga rata od Arapa za Pešića, time zatvaramo prolećnu konstrukciju. Biće ovo miran prelazni rok, nećemo dovoditi igrače jer imamo veliki broj fudbalera, po dva, negde i po tri za svaku poziciju, gomilanje bi stvorilo problem treneru Milojeviću. Možda reagujemo ako ode neki krilni fudbaler.

I Terzić je govorio o statusu Erika Jirke:

– Za sada ostaje u Crvenoj zvezdi. Na testiranjima je pokazao sjajne rezultate. Konačnu odluku doneće Milojević, ali za sada ostaje, zaključio je Terzić.

 

Sa stadiona “Rajko Mitić” – Darko Noveski