0
Evropske lige

PEP GVARDIOLA: Siti je napredovao od osvajanja titule

Objavljeno: 25.12.18 u 11:08

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola ocenio je da je njegova ekipa bolja nego što je bila prošle sezone, kada je osvojila titulu u Premijer ligi.

Siti je uz brojne rekorde prošle sezone osvojio šampionsku titulu, a u vrhu je i ove jeseni, na drugom mestu na tabeli zaostaje za vodećim Liverpulom četiri boda.

– U pojedinim detaljima smo bolji nego prošle sezone, što je normalno, pošto smo proveli više vremena zajedno. Napredovali smo u pripremi mečeva, visokom presingu koji možemo da iskoristimo, imamo više mogućnosti da iz odbrane krenemo u napad i čvršći smo kada se branimo – rekao je Gvardiola za ‘Skaj’.

Mančester siti je prošle sezone, 15. aprila obezbedio titulu, pošto je Junajted izgubio na domaćem terenu od Vest Bromviča sa 0:1. Nedelju dana pre toga Siti je propustio da osvoji titulu pošto je izgubio od gradskog rivala sa 2:3, uprkos tome što je imao dva gola prednosti.

Taj poraz došao je između dve četvrtfinalne utakmice Lige šampiona i eliminacije od Liverpula.

Gvardiola je rekao da je, iako je poraz od Junajteda bio razočaravajući, znao da će njegova ekipa osvojiti titulu, pošto je dobro reagovala odmah u narednom meču i pobedi protiv Totenhema (3:1).

– Čak i u utakmicama u kojima vodiš 2:0 ili 3:0, na 20 minuta do kraja, ja i dalje nisam miran i nikada ne mislim da je gotovo. Ali, u toj utakmici, način na koji smo reagovali posle četvrtfinala Lige šampiona i poraza od Junajteda, način na koji smo igrali prvih 10, 15 minuta, znao sam da ćemo osvojiti titulu – naveo je on.

Španski trener rekao je da ga je impresioniralo to koliko je njegova ekipa bila konstantna u prošloj sezoni.

– Naravno, gubili smo bodove, to se dešava, ali posle toga smo se uvek vraćali i to je za mene najvažnije. Kada osvajate kupove ili Ligu šampiona, morate da budete dobri u šest ili sedam utakmica, ali u Premijer ligi to morate na svaka tri dana, zbog čega najviše volim titulu – rekao je Gvardiola.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter