Zbog sve učestalijih i očiglednijih grešaka sudija, VAR tehnologiju ćemo gledati u Ligi šampiona već od osmine finala.

Već neko vreme se Video asistencija sudijama koristi u Seriji A i Bundesligi, od ove sezone uvedena je i u francusku Ligu 1, kao i špansku Primeru, a od sledeće sezone će je biti i u Premijer ligi.


Najavljeno je ranije da će tada početi da se koristi i u Ligi šampiona, ali je na jučerašnjem sastanku u Dablinu odlučeno da to bude mnogo ranije, pa ćemo je gledati već od februara na utakmicama elitnog takmičenja.

– Spremni smo da koristimo VAR ranije nego što je planirano pošto smo dobili potvrde da će to biti dobro za naše takmičenje. To će izuzetno pomoći arbitrima i smanjiti broj grešaka na utakmicama – izjavio je prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin.

Nedavno je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza obećao da će VAR u Superligi Srbije biti kada bude uveden i u UEFA takmičenjima, pa se sada postavlja pitanje da li će povesti tu inicijativu kako bi i naše prvenstvo bilo u korak sa ostatkom Evrope.

Najveća prepreka je infrastruktura i novac, budući da uvođenje ove tehnologije košta poprilično. Ali, isto tako nije teško proceniti da će pre ili kasnije, to morati da bude obavljeno.