0
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

TRENUTAK ZA ISTORIJU: Sutra se pale grejači na stadionu ‘Rajko Mitić’

Objavljeno: 01.12.18 u 14:25

Utakmica sa Voždovcem će ući u istoriju kao prva na kojoj je funkcionisao sistem za grejanje terena, a korak ka elitnim svetskim klubovima dodatni je razlog da crveno-bela publika podrži izabranike Vladana Milojević u susretu 18. kola Superlige.

Ovim korakom Crvena zvezda je vrhunski fudbal i zadovoljstvo publike podigao na viši nivo. Zaleđeni teren i uklanjanje snežnog pokrivača postaju prošlost, a što je najvažnije podizanjem uslova za igru na najviši nivo dodatno je smanjena mogućnost povreda igrača.

Uoči istorijskog meča utiske je sumirao direktor stadiona Miki Ćorović.

– Danas je sistem pušten u rad i radiće sve do utakmice sa Pari Sen Žermenom, a početak grejanja praktično će biti obeležen susretom protiv Voždovca. Zvezda nikad više neće igrati na zaleđenom terenu ili podlozi prekrivenoj snegom. Može se reći da je počela najavljivana istorija – rekao je Ćorović.

Vidno zadovoljan realizovanim projektom direktor stadiona „Rajko Mitić“ kroz šalu je istakao da grejanje neće biti povod za eventualno simuliranje povreda i objasnio detalje funkcionisanja.

– Do minus 15 stepeni teren se greje do dva stepena Celzijusa, a na temperaturama od osam ili više stepeni sistem se isključuje. Topliji teren probudiće i vegetaciju, pa ćemo sa znatno boljom podlogom dočekati proleće – istakao je Ćorović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter