0
Evropske lige

DOMINACIJA ‘STARE DAME’: Juventus igrao koliko je bilo potrebno i pokazao klasu u Firenci (VIDEO)

Objavljeno: 01.12.18 u 19:55

Ako pitate navijače Juventusa, najslađe su im pobede protiv Intera, gradskog rivala Torina i omražene Fiorentine. To su večeras i učinili na ‘Artemio Frankiju’ – 0:3 (0:1).

Nisu se previše mrzeli Fiorentina i Juventus sve do čuvenog transfera Roberta Bađa iz Firence u grad Fijata. Netrepeljivost, čini se, raste iz godine u godinu, toliko da su navijači ‘viole’ danas osudili potez igrača Juventusa koji su doneli cveće u ime pomena na preminulog kapitena Fiorentine Davidea Astorija.

To je bila uvertira za današnji meč na koju je odreagovalo čitavo rukovodstvo ‘Stare dame’, na čelu sa Pavelom Nedvedom koji je sve to nazvao ‘bolešću, a ne mržnjom’.

To je sigurno dalo dodatan impuls igračima Juventusa koji su odigrali briljantan meč pred prepunim ‘Artemijom Frankijem’. Mirno na sredini i u odbrani, napadački koliko je to potrebno, tek da se postigne tri gola, a ne primi nijedan.

Juventus je prvi pogodak postigao u 31. minutu, a strelac je tada bio Rodrigo Betankur. Odigrao je fantastičan dupli pas sa Paolom Dibalom, prošao kroz sredinu odbrane domaćih i rutinski levom nogom pogodio desni ugao gola.

Šta se promenilo na terenu? Apsolutno ništa. Juve je i dalje dominirao, a Fiorentina napadala u naletima, brzim i ne preterano uspešnim napadima. Trudili su se Federiko Kijeza i drugovi, ali kako je meč odmicao, igra Juventusa ih je sve više nervirala.

A onda ih je slomio Đorđo Kjelini. Posle pomoćne igre iz kornera sa desne strane, bio je najviši u skoku, a posle gužve i dosta guranja ispred gol linije, niko je nije zakačio i ona je uz dosta felša odsela u mreži.

Samo 10 minuta kasnije sve je bilo rešeno, a tačku je stavio Kristijano Ronaldo. Iskoristio je penal dosuđen zbog igranja rukom Fernandeza i postavio konačnih, više nego ubedljivih, 3:0.

U timu Fiorentine ceo meč je odigrao Nikola Milenković, ali nije mogao puno da pomogne u sprečavanju poraza od kaznene ekspedicije iz Torina.

Serija A, 14. kolo:

Subota

SPAL – Empoli 2:2 (1:2)
(Kurtić 5, 66 – Kaputo 24, Krunić 43)

Fjorentina – Juventus 0:3 (0:1)
(Betankur 31, Kjelini 69, Ronaldo p. 79)

20.30 Sampdorija – Bolonja

Nedelja

12.30 Milan – Parma
15.00 Sasuolo – Udineze
15.00 Frozinone – Kaljari
15.00 Torino – Đenova
18.00 Kjevo – Lacio
20.30 Roma – Inter

Ponedeljak

20.30 Atalanta – Napoli

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter