0
Evrokupovi

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

LIGA ŠAMPIONA: Dva gola Tadića, Ajaks u nokaut-fazi Lige šampiona!

Objavljeno: 27.11.18 u 20:54

Peto kolo Lige šampiona u Atini donelo je meč Ajaksa i domaćeg AEK-a, a apsolutni heroj je reprezentativac Srbije Dušan Tadić.

Prvih 45 minuta proteklo je u inicijativi „kopljanika“, ali ne i realizaciji prilika, da bi u drugom naš fudbaler pokazao sav svoj kvalitet i doneo važan trijumf gostima.

Prvo je u 68. minutu iskoristio penal, da bi četiri minuta kasnije nakon greške odbrane AEK-a i nesebičngo pasa Klasa Jana Huntelara drugim golom potvrdio pobedu.

Ovo mu je bio treći gol u Ligi šampiona, a Ajaks je ovom pobedom obezbedio plasman u nokaut fazu Lige šampiona, dok je AEK poslednji u grupi E, bez ijednog boda.

U drugom meču od 18.55 Viktorija iz Plzenja je pobedom nad CSKA u Moskvi rezultatom 2:1 stigla nadomak Lige Evrope, pošto se izjednačila sa Moskovljanima po broju bodova, ali ima bolji međusobni skor.

CSKA je vodio golom Vlašića sa penala od 10. minuta, ali su gosti iz Češke preko Prohačke u 56. izjednačili, da bi Hejda devet minuta pre kraja doneo pobedu Česima i nadu da u poslednjem kolu mogu i do evropskog proleća.

Liga šampiona, 5. kolo

 

E grupa:

AEK – Ajaks  0:2
(Tadić 68 penal, 72)

21.00: Bajern  – Benfika

F grupa:

21.00: Hofenhajm – Šahtjor 

21.00: Lion – Mančester Siti 

G grupa:

CSKA (Rusija) – Plzen (Češka) 1:2
(Vlašić 10. penal – Prohaška 56, Hejda 81)

21.00: Roma – Real Madrid

H grupa

21.00: Juventus– Valensija 

21.00: Mančester Junajted  – Jang Bojs 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter