0
Analize

FOTO:

HS UGAO: Delije priželjkuju da se ponovi Verona, Redjo Emilija nikada (VIDEO)

Objavljeno: 27.11.18 u 13:39

Od izveštača iz Napulja

Nećemo ići tako daleko u istoriju dvoboja Crvene zvezde sa italijanskim klubovima, zadržaćemo se u novijem veku.

Nisu crveno-beli u poslednjih 18 godina bitisali toliko velike evropske bitke, te ni dvoboja sa timovima sa ‘čizme’ nije bilo mnogo. Mogu se prebrojati na prste jedne ruke sa sve Napolijem u Beogradu. Od toga Crvena zvezda je tri puta gostovala na Apeninskom poluostrvu. Zabeležila je pobedu i dva poraza.

Prvo pa muško, u sklopu Kupa UEFA u prvom kolu žreb je spojio crveno-bele sa tada hitom u Italiji Kjevom. ‘Leteći magarci’ su za sobom imali debitantsku sezonu iz snova u Seriji A i izborili se za plasman u Evropu. Maracina, Kosato, Birof i drugari bili su vezanih nogu u Beogradu 0:0, ali se očekivalo da na ‘Bentegodiju’ odrade posao. U tome su ih sprečili Gvozdenović i Bošković 0:2 i Crvena zvezda je prošla dalje.

(VIDEO:YouTube/Crni Gruja) (VIDEO:YouTube/Crni Gruja)

Žreb je ostavio crveno-bele u Italiji, sledeći rival bio je Lacio. Rimljani sa na ‘Olimpiku’ slavili 1:0 golom Fiorea, a onda je usledio spektakl na ‘Marakani’. Crvena zvezda je povela golom Boškovića, ali je Kijeza iz slobodnog udarca pred kraj meča poslao nebesko-plave dalje

(VIDEO:YouTube/Crni Gruja) (VIDEO:YouTube/Crni Gruja)

Crvena zvezda je u sezoni 2005/2006 igrala protiv Rome u Ligi UEFA, odigran je samo meč u Beogradu i crveno-beli su slavili sa 3:1, a i danas se pamti spektakularni gol Žigića.

(VIDEO:YouTube/Crvena zvezda)

Tek posle 11 godina Crvena zvezda je opet ukrstila koplja sa Italijanima. Bilo je to avgusta 2016. godine protiv Sasuola u plej-ofu za Ligu Evrope. Uništili su tada četu Miodraga Božovića Politano, Berardi i Defrel za 3:0. Bila je to jedna od najlošijh partija Crvene zvezde u Evropi ikada. U Beogradu je bilo miroljubivih 1:1, iako su Italijani ponovo dominirali i zasluženo se plasirali u Ligu Evrope.

(VIDEO:YouTube/monsignor) (VIDEO:YouTube/Crvena zvezda)

Zbog toga Delije bi volele da se ponovi Verona, bomba Krstičića o kojoj će se pričati decenijama, a očajno izdanje iz Ređo Emilije od pre dve godine zauvek zaboraviti.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter