0
Evropske lige

FOTO: STARSPORT

JAVIO SE BANE: Nekoliko reči o Crvenoj zvezdi, Markoviću, Kokorinu, kraju karijere, Marku Simonoviću…

Objavljeno: 23.11.18 u 13:55

Nekadašnji kapiten srpske reprezentacije govorio je o brojnim temama.

Međutim ponovo nije bilo reči o reprezentaciji, kapitenskoj traci i drugim stvarima koje se tiču nacionalnog tima.

Nakon što je igrao za klubove iz Moskve i Londona, Ivanović sada živi u Sankt Petersburgu, a ono što svakako krasi ovaj grad su muzeji.

– Naravno da sam obišao muzeje! Glupo je da živim u gradu kakav je Sankt Peterzburg, a da ne obiđem njegove znamenitosti. Bio sam naravno u Ermitražu, kao i u Peterhofu. Mnogo toga mi se svidelo, ne zovu ovaj grad prestonicom kulture tek tako. Sviđa mi se posebno Zimski dvorac, velelepno zdanje, počeo je Ivanović za ‘RIA novosti‘.

Profesionalni sportsiti nemaju mnogo slobodnog vremena, a defanzivac ga provodi u druženju sa srpskim košarkašima koji su nosili ili nose dres Zenita.

– Uglavnom sam vezan za ekipu, to su mi prijatelji. Imamo super kolektiv i tu atmosferu valja očuvati. Ranije sam se družio sa srpskim košarkašem Stefanom Markovićem, a kada je odlazio iz Zenita rekao mi je da dolazi Marko Simonović s kojim sa se sreo prvo u Beogradu, na letu nazad smo sedeli jedan do drugog i postali odlični prijatelji. Simonović je strašan momak! Našli smo zajednički jezik od prve sekunde, slažemo se kao da se znamo godinama.

Nakon ovog odgovora ruske noviare zanimalo je koji je sport popularniji u Srbiji, fudbal ili košarka.

– Teško je kazati koji je sport popularniji u Srbiji, fudbal ili košarka. Verujem da je sada fudbal i to zbog Crvene zvezde koja je pobedila Liverpul u Ligi šampiona! Ali košarkaši već godinama osvajaju trofeje i donose veliku sreću srpskom narodu. To je sport specifičan za našu zemlju.

Govorio je potom Ivanović o svojim saigračima, Kokorinu koji je ‘iza rešetaka’ i Markiziju.

– Kada nema Saše Kokorina nema ni igre! Mnogo toga u ekipi zavisi od njega i jedva čekamo da nam se vrati. On je veliki igrač i divan čovek, s njim je mnogo lakše i nadam se da će se brzo izvući. Što se tiče Markizija, on je ceo život igrao u jednom klubu i potrebno mu je vremena da se potpuno adaptira. Nije mu lako, ali mislim da će već do proleća biti na starom nivou.

Samo lepe reči imao je nekadašnji igrač Čelsija na rad sa Žozeom Murinjom.

– Oni koji su radili pod Murinjom nikada ništa ne mogu da kažu protiv njega. Portugalca je nemoguće kritikovati! On dobro zna svoj posao i odlično ga obavlja. Ovako, sa strane je teško reći šta se tačno dešava sa Junajtedom, ali ja verujem u Murinja i znam da će se izvući. Problem sa Junajtedom je što je tamo panika ako si treći. Po mom mišljenju sve zavisi od igrača.

Za kraj ovaj tridesetpetogodišnjak kazao je i da će nakon okončanja igračke karijere ostati i dalje u fudbalu.

– Dešavalo se da pomislim da kao Andre Viljaš Boaš ostavim sve i odem iz fudbala, ali već posle mesec dana odmora počinje da mi bude dosadno. Posle završetka karijere ipak vidim sebe u fudbalu, ali za sada nisam siguran u kojoj ulozi, poručio je Ivanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter