0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

PRED EPILOG LIGE NACIJA: Srbija u trećem šeširu kvalifikacija za EURO, znamo protiv koga sigurno nećemo igrati

Objavljeno: 18.11.18 u 13:35

Žreb za grupe u kvalifikacijama za EP 2020. godine je zakazan za 2. decembar u Dablinu.

Srbija se nalazi nadomak plasmana u baraž za EURO, što će ostvariti ukoliko savlada Litvaniju u poslednjem kolu Lige nacija, u utorak od 20:45h na stadionu Partizana.

Međutim, pre tog ‘plej-ofa’ koji će se igrati tek 2020. godine u Portugaliji, Srbija će imati šansu da bude među prve dve ekipe u grupnoj fazi kvalifikacija za EP, ali će biti tek u trećem šeširu na žrebu u Dablinu.

Što je čak i dobro, budući da su ‘orlovi’ lako mogli da budu u četvrtom šeširu, ali su rezultati u Ligi nacija, koji se vrednuju za određivanje grupa, uticali da skočimo za jedan korak.

Tamo će sa nama biti i Severna Irska, Republika Irska, Turska i Finska, a biće poznato još pet reprezentacija u trećem šeširu nakon poslednjeg kola Lige nacija.

Među njima će biti pet od sledećih sedam reprezentacija: Bugarska, Grčka, Mađarska, Izrael, Norveška, Rumunija, Škotska. Jedna od njih će ispasti u četvrti šešir, preostalih pet nećemo moći da izvučemo.

Sve ćemo detaljnije znati već kroz tri dana, a ko će sa kim tačno igrati odlučiće žreb u Dablinu 2. decembra.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter