1
Fudbal

FOTO: FSCG

NEBOJŠA KOSOVIĆ: Želimo trijumf u Beogradu – ovo je utakmica kao i svaka druga

Objavljeno: 13.11.18 u 20:33

Ukoliko žele da dođu do prve pozicije u grupi, fudbaleri Crne Gore moraju da osvoje šest bodova u poslednja dva kola prve faze Lige nacija.

Pred njima su dva teška gostovanja, prvo u subotu gostuju Srbiji na stadionu ‘Rajko Mitić’, a tri dana kasnije Rumuniji.

Vezista Partizana i ‘hrabrih sokolova’, Nebojša Kosović, veruje da on i njegovi saigrači mogu da načine podvig.

– Šest bodova je u igri, svih šest nam garantuju prvo mesto. Ako već ne možemo da budemo prvi, važno je da sačuvamo drugo mesto, kazao je on.

Utakmica sa Srbijom trenutno je najbitnija crnogorskoj selekciji.

– Pred prvi meč se najviše pričalo o tome da je istorijski, ali za nas je svaki isti i svakom prilazimo na isti način – veoma motivisani. Sada je utakmica možda i takmičarski važnija, jer je u igri još šest bodova, a mi i dalje možemo da budemo prvi.

Od kako je Ljubiša Tumbaković preuzeo ovu selekciju, poraz od Srbije u Podgorici, bila je jedna od lošijih partija tog tima.

– Neke stvari moramo da promenimo u odnosu na prvi meč u Podgorici. Fali nam nekoliko veoma bitnih igrača i to moramo da zaboravimo i da se okrenemo meču koji nam znači puno. Prva utakmica se najavljivala kao posebna, istorijska. Sada na duel sa Srbijom gledamo kao na svaki drugi – želimo trijumf i igraćemo da ga ostvarimo, kazao je on.

Srbija će kao i Crna Gora biti delimično oslabljena.

– To što nema Milinković-Savića može da nam bude od koristi, ali vidimo da su sada tu Nemanja Matić i Aleksandar Kolarov, koji su propustili prethodne duele. Srbija, ipak, ima mnogo velikih imena, jaka je i kao tim i individualno, a mi ćemo se truditi da je zaustavimo.

Mediji najavljuju da će naša selekcija igrati sa dva napadač, te da ću uz Mitrovića sada biti i Luka Jović.

– Mislimo i o tome. Jović je u odličnoj formi, ali i mi imamo dobre defanzivce. Istina, nismo kompletni, biće teže bez Stefana Savića… Bitno je da dobro uđemo u meč, da ga otvorimo na pravi način, kako bi nam bilo lakše.

Utakmica sa Rumuijom trenutno je u drugom planu.

– Ne smemo da zanemarimo taj duel, koji je takođe veoma bitan. Ali, moramo da ostvarimo pozitivan rezultat u Beogradu i da u dobrom raspoloženju dočekamo posednji meč u grupi , zaključio je Kosović uz konstataciju da bi mu draže bilo da se meč igra u Humskoj.

0
0

1 Komentara

  1. Ako Srbija nije u stanju da pobedi ove srbo-mrzitečlje i hvalisavce iz reprezentacije C.Gore, onda treba ugasiti FSS i raspustiti klubove!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter