0
Fudbal

KRSTAJIĆ O MATIĆU I NASTASIĆU: Selektor otkrio kada bi mogli da uslede pozivi za dvojac

Objavljeno: 06.11.18 u 12:00

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije je danas selektor našeg nacionalnog tima objavio spisak za naredne reprezentativne mečeve.

Na stadionu ‘Rajko Mitić’ će u okviru Lige nacija Srbija 17. novembra dočekati Crnu Goru, a 20. u Humskoj Litvaniju.

Iako je glavna tema konferencije bila vezana za utakmice Srbije u Ligi nacija, selektor je ponovo prokomentarisao status nekoliko srpskih fudbalera u nacionalnoj selekciji. Kako je Krstajić na konferenciji rekao, u martu bi mogao da usledi poziv Milivojeviću, dok je na Nastasiću da odluči kada će se vratiti u reprezentaciju – mesto ima.

– Prešao sam preko svega posle one prve izjave jer nisam sujeta, ali me je iznenadila nova. Srbija svima nama treba da bude iznad svega i ja držim do svog stava. Ako Luka bude nastavio dobro da radi, dobiće poziv u martu jer vrata reprezentacije nikome nisu zatvorena.

Selektor je govorio i o statusu Matije Nastasića.

– Iskreno mi je žao jer je dobar momak i fudbaler. Ne želi da igra za reprezentaciju i poštujem njegov stav. Međutim mi ga pratimo i kada to bude želeo, ponovo će zaigrati za Srbiju.

Jedna od tema koja se nametnula jesu dešavanja oko Nemanje Matića na Ostrvu i odbijanja da na utakmicama premijer lige nosi cvet maka.

– U kontaktu sam sa Nemanjom i podržavam ga u svemu, sjajan momak i sve radi iz srca.

Kao glavni cilj u Ligi nacija Krstajić je apostrofirao plasman na Evropsko prvenstvo, ali nije želeo da kaže i da je to lakši put.

– Nama je Evropsko prvenstvo glavni cilj i postoje dve opcije kako da do njega dođemo. Pri kraju smo prvog dela Lige nacije, imamo veliku šansu da budemo prvi i sve je u našim rukama. Sami odlučujemo i treba da budemo fokusirani kako bismo docekali mart sa dve opcije. Znamo ko je sa nama u C ligi, neće biti lako, treba sačekati žreb kvalifikacija i ko će biti sa nama u grupi u borbi za Evropsko prvenstvo. Vrata su nam otvorena sa obe strane.

Za kraj, malo i o momcima na koje će računati za Crnu Goru i Litvaniju.

– Na spisku je 26 imena, Rodić ima kartone, a imamo još šest njih koji su opterećeni opasnosti da ne nastupe protiv Litvanije iz istog razloga. Jović je zaslužio poziv dobrim igrama, a ranije nije bio zbog obaveza u mladoj selekciji. Tu je Fejsa, ima ljudske i igračke kvalitete i naša je sveža krv u ovom periodu. Brine me što mladi igrači poput Nemanje Radonjića i Saše Lukića nisu standardni, ali je činjenica da većina reprezentativaca ima kontinuitet u klubovima.

SPISAK:

GOLMANI: Marko Dmitrović (Eibar), Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv), Aleksandar Jovanović (Ueska)

ODBRANA: Antonio Rukavina (Astana), Uroš Spajić (Krasnodar), Nemanja R. Miletić (Partizan), Nikola Milenković (Fjorentina), Jagoš Vuković (Olimpijakos), Miloš veljković (Verder), Milan Rodić (Crvena zvezda)

VEZNI RED: Nemanja Matić (Mančester junajted), Nemanja Maksimović (Hetafe), Saša Lukić (Torino), Sergej Milinković Savić (Lacio), Ljubomir Fejsa (Benfika), Branko Jovičić (Crvena zvezda)

NAPAD: Dušan Tadić (Ajaks), Filip Kostić (Ajntraht Frankfurt), Adem Ljajić (Bešiktaš), Andrija Živković (Benfika), Mijat Gaćinović (Ajntraht Frankfurt), Nemanja Radonjić (Olimpik Marselj), Aleksandar Mitrović (Fulam), Aleksandar Prijović (PAOK), Luka Jović (Ajntraht Frankfurt).

Zapratite najbolju sportsku Instagram stranicu – HOTSPORT.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter