0
Evropske lige

FOTO: YOUTUBE

BUNDESLIGA: Dortmund ispustio ‘Sančovu pobedu’ u nadoknadi, sa penala – Alkantara za tri boda u Majncu (VIDEO)

Objavljeno: 27.10.18 u 17:58

Bavarci su iskoristili kiks Milionera i približili im se na svega dva boda zaostatka na tabeli.

Borusija Dortmund je i dalje lider, nakon što je igrala 2:2 sa Hertom iz Berlina.

Preko talentovanog Džejdena Sanča je Borusija u 27. minutu povela. Odbrana Herte je ispala na kritičnom delu terena, Mario Gece je odlično poveo loptu i nakon što je utrčao u kazneni prostor gostiju rešio da ne bude sebičan i odložio na stranu ka mlađanom Sanču za 1:0.

I odbrana Dortmunda je kiksirala u prvom poluvremenu, za izjednačujući pogodak Salomona Kalua. Ostao je sam iskusni napadač i nakon što je utrčao sa krila izašao pred golmana Burkija koji je umalo odbranio zicer fudbalera Herte.

Velika nada Engleske, Sančo, zasijala je i u 61. minutu, međutim u dosta konfuznoj situaciji. Iz prve se činilo da je nakon dodavanja Ačrafa Hakimija, Marko Rojs poslao loptu pored Jarštajna u gol Herte, a na putu je Sančo samo ubacio u mrežu. Međutim, ispostavilo se da nemački špic nije imao kontakt, te se asistencija upisala Hakimiju. Bilo kako bilo, ni Rojs ni Sančo nisu bili u ofsajdu.

Ali to nije bilo dovoljno za pobedu. Zagadu je u poslednjem minutu utakmice u svom kaznenom prostoru oborio Davija Šelkea za kazneni udarac, a sa jedanaest metara je Salomon Kalu bio precizan.

Iako je pobedio, Bajern je i danas nastavio seriju utakmica u kojim nije uspeo da sačuva mrežu. Bavarcima je to u ovoj sezoni na devet nastupa pošlo za rukom samo dvaput. Preko Gorecke je u finišu poluvremena u Majncu gost poveo, a na startu drugog dela je izjednačenje stiglo preko Botijusa. Konačnih 2:1 je u 62. minutu postavio Tijago Alkantara i tako smanjio zaostatak za vodećim Dortmundom.

BUNDESLIGA – 9. kolo

Petak
Frajburg – Menhengladbah 3:1 (1:1)
(Petersen 1 PEN, Valdšmit 57, Heler 90+4 – Azar 20 PEN)

Subota
Dortmund – Herta 2:2 (1:1)
(Sančo 27, 61 – Kalu 41, 90+1 PEN)

Fortuna D. – Volfzburg 0:3 (0:1)
(Veghorst 41. PEN, Brekalo 73, Ginček 80)

Hanover – Augzburg 1:2 (0:1)
(Bebu 70 – Kedira 8, Finbogason 62 PEN)

Majnc – Bajern 1:2 (0:1)
(Botijus 48 – Gorecka 39, Tijago 62)

18.30 Hofenhajm – Štutgart

Nedelja
13.30 Nirnberg – Ajntraht
15.30 RB Lajpcig – Šalke
18.00 Verder – Leverkuzen

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter