0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KUP SRBIJE: Partizan kroz Gornju varoš do naredne runde, Radnički ubedljiv u Dobanovcima

Objavljeno: 24.10.18 u 15:53

Utakmicama koje su počele u 14 časova nastavljeno je nadmetanje u najmasovnijem takmičenju kod nas.

Tri tima obezbedila su prolazak u naredno kolo, a među njim i beogradski crno-beli.

Partizan je gostovao na Gradskom stadionu u Zemunu i sa sva gola izborio plasman u četvrtinu finala. Od samog starta ekipa Zorana Mirkovića imala je inicijativu, a prva šansa viđena je već u 10. minutu igre kada je prečku nakon centaršuta Pantića pogodio Nemanja R. Miletić. Krajem prvog dela meča dobar udarac Slobodana Uroševića zaustavio je golman domaćih Milošević.

FOTO: STARSPORT

Inicijativu koju su imali u prvom poluvremenu crno-beli su krunisali u drugom, kada je u 51. minutu igre nakon centaršuta Marka Jankovića loptu u mrežu poslao glavom štoper Svetozar Marković. Veliku šansu da izjednače igrači Zemuna nisu iskoristili u 52. minutu igre kada se lopta nakon šuta Nikole Stojkovića, sa distance odbila do Mrkaića, ali je ovaj pogodio preču. Pet minuta pre kraja regularnog dela viđena je nova šansa za domaće pokušao je se ivice šesnaesterca Savić, ali je Stojković to odbranio. ‘Kazna’ zbog neikskoršćenih šansi domaćima stiže u 89. minutu igre kada je lopta nakon kornera Marka Janković i lošeg boksovanja golmana domaćih stigla do Gorana Zakarića koji je driblingom izbacio Somaeba, a onda pogodio mrežu i postavio krajnji rezultat.

FOTO: STARSPORT

U ostalim mečevima koji su se igrali danas, Radničk iz Niša ubedljivo je savladao Budućnost u Dobanovicma, dok je Spartak minimalnim rezultatom na ‘svom’ terenu savladao šabačku Mačvu.

(VIDEO:YouTube/Bude Grobar)

Kup Srbije, 1/8 finala

Budućnost Dobanovci – Radnički Niš 1:4 (1:4)

Spartak (S) – Mačva 1:0 (0:0)

Zemun – Partizan 0:2 (0:0)
(Marković 51, Zakarić 89)

16.00 Vojvodina – Sinđelić
17.00 Borac – Napredak
17.00 Čukarički – Mladost

Crvena zvezda – Bačka (Odloženo)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter