Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije bio je veoma uspešan u nedavno završenom ciklusu kvalifikacija, jer ga je okončao bez poraza.

Mnogi su osporavali Đorovića, kada ga je prereano preminuli Goran Bunjevčević predložio za  funkciju selektora, ali sada se ispostavilo da nije pogrešio.


Nekadašnji defanzivac Prištine, Crvene zvezde, Selte, Deportiva i Elčea po okončanju igračke karijere radio je samo kao direktor Omladinske škole Crvene zvezde, pa je nedeovoljno iskustvno u trenerskom poslu bilo predmet kritika. Ipak dobrim igrama njegova ekipa izborila je direktan plasman na turnir koji će se odigrati narednog leta u Italiji i San Marinu, a pored ovog uspeha iz mlade selekcije promovisano je i nekoliko A repezentativaca.

– Ponosni smo što su šestorica igrača u seniorskom državnom timu, a petorica su bila među 23 reprezentativca na Mondijalu u Rusiji. To je najveća satisfakcija za naš rad. Igrači su najzaslužniji za plasman na Evropsko prvenstvo, oni su tvorci uspeha. Oni zaslužuju pohvale i čestitke ne samo za igru i rezultate, već i zajedništvo i dobru atmosferu. Reprezentativci su pokazali su da su odlični i kao ljudi, rekao je on za Sportski žurnal.

FOTO: STARSPORT

Đorović već sada ima plan za završni turnir koji u ovom trenutku deluje daleko.

– Daleko je završni turnir, ali naravno da imam plan. Mnogo stvari bi trebalo da se poklopi da bismo ostvarili viziju. Naravno da bismo voleli da budemo u najjačem sastavu. Ostvarili smo impresivan rezultat u kvalifikcijama i ne vidim razlog da na Evropsko prvenstvo odemo bez ambicija da postanemo prvaci. Zašto da učestvujemo ako nemamo najviši cilj. Neće biti mesta u timu za bilo koga ko razmišlja drugačije. Igrači moraju da veruju u kvalitet i da budu ambiciozni. Moja deviza je da uvek treba pobeđivati.

Uveren je selektor da njegova ekipa može na Evropskom prvenstvu da napravi dobar rezultat.

– U fudbalu je lako doći na vrh, ali je teško zadržati se. U grupi smo najboljih reprezentacija, imamo pravo da verujemo da možemo do vrha, zaključio je Đorović.