0
Evropske lige

FOTO: INSTAGRAM PRINTSCREEN

HS INTERVJU – LUKA JOVIĆ: Nisam svestan šta sam uradio protiv Fortune – mislim da sam zaslužio da budem među Orlovima

Objavljeno: 21.10.18 u 10:00

‘Srpski Falkao’ je odrastao, definitivno spreman za velike stvari – za početak dovoljno da mu nadimci više nisu potrebni.

Luka Jović je od poslednjeg radnog dana ove nedelje glavna tema svih nemačkih, a i mnogih svetskih sportskih medija.

Kako i ne bi kada je sa pet pogodaka na jednoj utakmici ‘lige petice’ Jović stao uz rame sa Lionelom Mesijem, Kristijanom Ronaldom i Serhiom Aguerom koji su to činili pre njega.

Petak veče, dok su verovatno pojedini njegovi prijatelji iskoristili za izlazak u grad ili nešto slično tome, on je sa 20 godina i 300 dana postao najmlađi fudbaler ikada koji je postigao pet pogodaka na jednoj utakmici Bundeslige. A tek treći kojem je to u nemačkom šampionatu uopšte uspelo, posle Atlija Edvaldsona i Roberta Levandovskog.

Teško i da je uz sav optimizam Luka Jović očekivao ovako dobar početak sezone. Utakmica sa Fortunom je samo epilog njegovih prethodnih dobrih partija, kako širom Nemačke, tako i u evropskim utakmicama kojih Ajntraht nije imao puno, ali je mladi Srbin uspeo da se istakne.

Na početku našeg razgovora, napadač je govorio o osećaju i reakciji posle duela sa timom iz Dizeldorfa.

– Ne mogu još uvek da kažem da sam svestan onoga što sam učinio. Imam nekakav neverovatan osećaj koji ne može ni da se objasni na najbolji način. Verovatno će mi tek u narednih par dana utisci doći na svoje mesto, počeo je priču za HotSport Jović.

FOTO: EINTRACHT FRANKFURT

Da li je mogla još koja da uđe protiv Fortune?

– Iskreno, ne razmišljam o tome da li sam mogao da postignem još koji pogodak pored onih pet, ni u toj utakmici a ni u sezoni uopšte. Zadovoljan sam dosadašnjim učinkom i na koji način je počela sezona, a za nastavak ćemo videti.

Kakva je bila reakcija ljudi u klubu, sem što je dres odmah završio u klupskom muzeju?

– Nešto ovako se retko dešava, tako da su svi u klubu bili veoma srećni, oduševljeni. Svakako dan koji ćemo svi mi dugo pamtiti.

Luka Jović je sa ovih pet pogodaka iskočio na prvu poziciju liste strelaca sa ukupno postignutih sedam u ovoj sezoni Bundeslige. Prvo mesto deli sa Pakom Alkaserom, a iza njega su imena poput Roberta Levandovskog i Marka Rojsa koji imaju po pet. Jović je bio strelac na poslednje četiri utakmice za Ajntraht, od toga tri u nemačkom prvenstvu.

Sve je krenulo golom protiv Hanovera u Bundesligi, da bi strelac bio i u Ligi Evrope u pobedi od 4:1 nad Laciom. Nastavilo se i protiv Hofenhajma u novoj pobedi ekipe iz Frankfurta, i za kraj pet komada Fortuni.

Da li je ovo ključan momenat za tvoju karijeru, bljesak nakon Fortune?

– Ovo može biti itekako ključan trenutak u mojoj karijeri, ali samo i isključivo ako nastavim da radim jako i dam sve od sebe. Ništa mi neće značiti ako ne nastavim kao do sada, jako i maksimalno posvećeno svaki trening, i utakmicu.

FOTO: EINTRACHT FRANKFURT

Pitanje koje se nameće jeste status u A selekciji reprezentacije Srbije i komentari kako si zaslužio poziv?

– Ne obraćam pažnju na to toliko. Svestan sam i smatram da sam zaslužio poziv selektora za seniorsku reprezentaciju naše zemlje, ali to je samo moje mišljenje. Odluka je na selektoru čiji je posao da odluči ko će biti u A timu, takav je slučaj i sa mnom. Ako dobijem poziv, odazvaću se – naravno.

U ključnoj utakmici za plasman na Evropsko prvenstvo za mlade, Jović je doneo pobedu selekciji Srbije protiv Rusije na gostovanju u poslednjem minutu meča. Špic Ajntrahta je ove sezone debitovao za A selekciju naše zemlje i upisao dva nastupa, ali je tokom utakmica Lige nacija ipak bio sa Orlićima.

Za kraj, da li je lopta sa utakmice protiv Fortune završila u tvom domu?

– Naravno!

Sem pet postignutih golova, Jović je odigrao statistički perfektnu utakmicu protiv tima iz Dizeldofa. Iz šest udaraca koji su išli u okvir gola, pet je završilo u mreži. Napravio je 24 uspešna dodavanj, osvojio osam od 13 duela u kojim je učestvovao i uspešno realizovao dva od tri pokušana driblinga.

Zapratite najbolju sportsku stranicu na Instagramu – HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter