0
Evropske lige

ĐANLUIĐI BUFON: Pričali su za mene da sam nepoželjni starac u kolicima

Objavljeno: 19.10.18 u 19:42

Iskusni čuvar mreže nakon 17 godina provedenih u Torinu letos je napustio taj grad i preselio se u prestonicu Francuske.

Đanluiđi Bufon je čovek za kog se može reći da je prošao skoro sve sa Juventusom i reprezentacijom Italije, od najvećih do najgorih trenutaka, što ga je ujedno svrstava u red najvećih čuvara mreže koje je ta zemlja imala.

Italijanski golman govorio je o tome šta je bio razlog njegovog napuštanja naionalnog tima nakon 176 nastupa u dresu ‘azura’.

– Kad me je Di Bjađo zvao za neke prijateljske utakmice, pristao sam, a onda su počele priče da sam nepoželjan, da sam starac u kolicima. To je bilo sramno. Mislim da takav odnos nisam zaslužio, rekao je Bufon.

Istakao je golman PSŽ-a da je Roberto Manćini sadašnji ‘kormilar’ te zemlje želeo da ga nagovori da se vrati.

– Tada sam se povukao i odlučio da nikad više neću igrati. Manćini me je nazvao i pitao da li postoji šansa da nekad može da računa na mene. Ja sam to odbio sam. Italija ima dobre mlade golmane i mene više nećete videti u dresu reprezentacije, rekao je on.

Bufon je istakao da ne bi želeo da se sa svojim bivšim klubom susretne u finalu Lige šampiona.

– Sve može, ali finale sa Juvetusom nikako. Užasno mi je stalo da osvojim taj trofej, vidim nas u finalu, ali ne bih imao snage da se radujem dok moji prijatelji plaču. Ako već moram da igram protiv njih, onda neka to bude pre finala, zaključio je Bufon.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter