Vladimir Vuletić je kroz saopštenje preneo zvaničan stav Fudbalskog kluba Partizan.

Već danima je tekst ‘L’ekipa’ o navodnom nameštanju utakmice Pari Sen Žermen – Crvena zvezda glavna tema.


Saopštenjima su se oglasili i Parižani i crveno-beli, a sada su učinili isto i iz redova Partizana. Povoda za to je bilo pošto se iz pojedinih izvora navodilo kako umešanost u ovaj slučaj imaju i neki čelnici crno-belih.

Saopštenje je potpisao potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić, a mi ga prenosimo u celosti:

Fudbalski klub Partizan poslednjih dana, sticajem nevoljnih okolnosti, prati novonastalu situaciju u vezi sa jednom odigranom utakmicom u ovogodišnjem izdanju UEFA Lige šampiona. Dok se, međutim, svetski i evropski mediji bave pitanjem odgovornosti za čin koji podriva temelje na kojima počiva UEFA i njeno elitno takmičenje, mediji se u Srbiji bave potpuno iracionalnim pitanjima na koji način je ovaj francuski list došao do svojih saznanja.

U situaciji u kojoj je potvrđeno da je službeno reagovalo francusko tužilaštvo, da se u istragu uključio i Interpol i stupio u kontakt sa našim policijskim i pravosudnim organima, neki od medija (a u tome prednjači dnevni list Kurir) potpuno neutemeljeno, bez ikakvih dokaza, senzacionalistički i neprofesionalno ističu „saznanja“ o tome da je nekakav „doušnik“ iz Srbije i to baš neki čelnik Partizana koji ‘je u sukobu sa rukovodstvom Crvene zvezde’.

Paradoksalno deluje da je, prema tim i takvim medijima, irelevantno pitanje odgovornosti za učinjeni težak delikt a ključno pitanje ko je snabdeo informacijama francuski medij koji ukazuje na težinu i obim prekršaja. Analogno takvoj licemernoj logici, takvi mediji bi pre i radije razmatrali koji komšija je, npr, prijavio policiji porodično nasilje u susednom stanu, nego li kako kazniti nasilnika i sprečiti da ponovi takvo delo.

Partizan sa indignacijom odbacuje svaku povezanost bilo kog svog rukovodioca sa ovim opskurnim slučajem koji preti da naruši ugled i integritet celokupnog fudbala u Srbiji i želi da istakne svoje uverenje da oni koji su se, u ime Crvene zvezde oglasili u medijima, njen predsednik, Svetozar Mijailović i počasni predsednik, Dragan Džajić, nemaju dodirnih tačaka sa iznetim sumnjama.

Međutim, poštujući presumpciju nevinosti i ne želeći da utičemo na međunarodnu istragu, ostavljamo predsedniku Crvene zvezde da utvrdi da li je i koji od njegovih saradnika involviran a nadležnim organima da daju odgovarajući epilog ovom slučaju.