0
Fudbal

PRŠTALO U DŽEDI: Brazil i Argentina igrali 100. put u istoriji – odluka je pala u 93. minutu… (VIDEO)

Objavljeno: 16.10.18 u 22:57

Fudbalski znalci iz zemalja sambe i tanga svoj jubilarni 100. okršaj imali su u Saudijskoj Arabiji.

Kvalitet je u velikoj meri bio na strani Brazilaca, koji su nastupili bez Marsela, Silve i Alveša, ali sa Nejmarom, Kutinjom i ostalim majstorima fudbala. Selekcija Argentine je u Džedu stigla bez Mesija, Di Marije, Iguaina i Aguera, a nosioci su bili ‘otpadnici’ kod bivšeg selektora Sampaolija, Mauri Ikardi i Paolo Dibala.

I nisu se naigrali fudbala. U mečevima poput ovog uglavnom očekujete buru i dosta akcija i golova. Najbolje šanse za Brazilce nisu iskoristili Miranda i Nejmar, dok je malo falilo da Paolo Dibala postigne prvi gol u dresu nacionalnog tima…

Odluka je pala tek u trećem minutu nadoknade. Nejmar je izveo korner, a Miranda nadvisio sve u kazneno prostoru Argentine i odlučio pobednika.

Nejmar je pao na kolena od radosti, a Argentinci i dalje ne izlaze iz krize posle lošeg izdanja na Mondijalu u Rusiji. Možda ovaj meč nije značio ništa u bodovnom smislu, ali jeste što se tiče prestiža jer se radi o velikom rivalstvu koji traje decenijama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter