0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

KVALFIKACIJE ZA EP MLADIH: Remi ‘orlića’ u Novom Sadu vredan odlaska u Italiju!

Objavljeno: 12.10.18 u 19:54

U 9. kolu kvalfikacija za Evropsko prvenstvo igrača do 21 godine Srbija je u Novom Sadu remizirala sa Austrijom 0:0, ali overila plasman na kontinentalni šampionat u Italiji.

Posle osam vezanih pobeda usledio je remi sa Austrijom, ne zbog loše igre koliko zbog očajnog terena na stadionu ‘Karađorđe’, te su neke stopostotne šanse promašili Luka Jović i Lazar Ranđelović, ali idemo redom…

Prva je na ovom meču zapretila Austrija, ali je udarac Lovrića završio pored gola Radunovića. Srbija je iz prve izglednije šanse zatresla mrežu, ali je pogodak Vukašina Jovanovića poništen zbog faula nad golmanom gostiju Šlagerom. Veliku šansu ‘orlići’ su imali u 30. minutu kada je Gajić sjajno ušao u kazneni prostor, uposlio samog Ranđelovića na drugoj strani, a ovom je zicer skinuo Šlager. Samo osam minuta kasnije Srbija je imala novu veliku šansu, ali je šut Pantića iz slobodnog udarca završio na stativi. Prvo poluvreme završeno je bez golova.

FOTO: STARSPORT

U drugom je Austrija opet imala dve dobre šanse, prvo je iz slobodnog udarca u 63. minutu šutirao Grbić, ali je Radunović bio na mestu, baš kao i nekoliko sekundi kasnije kada je šutirao Danso. ‘Orlići’ su prvi put zapretili u 73. minutu kada je šutirao Ranđelović, a Šlager loptu prebacio preko prečke. Iz kornera je pokušao Marković glavom, ali preko gola. Poslednju šansu u 90. minutu imao je Pantić, ali je njegov volej zaustavio fenomenalni Šlager. Na kraju 0:0, vrednih Evropskog prvenstva.

SRBIJA U21 – AUSTRIJA U21 0:0

Stadion: Karađorđe
Sudija: Stjuart Otvel (Engleska)
Žuti kartoni: Lutovac, Jovanović (Srbija), Lajnhart, Lovrić, Horvat (Austrija)

SRBIJA (4-3-3): Radunović – Gajić, Jovanović, Marković, Bogosavac – Račić, Mašović, Pantić, Lutovac (od 53. Denić), Jović (od 85. Šaponjić), Ranđelović.

AUSTRIJA (4-2-3-1): Šlager – Ingolič, Lajnhart, Marešić, Ulman – Ljubić, Danso – Volf, Lovrić (od 78. Ljubičić), Horvat (od 46. Prkop) – Grbić.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter