1
Domaći fudbal

FOTO: ALEKSANDAR ILIĆ

PREOKRET NIŠLIJA: Tončev i Lalatović ispisali zlatnu istoriju Radničkog

Objavljeno: 22.09.18 u 22:13

Fudbaleri Radničkog pobedili su posle preokreta Radnik u Surdulici sa 2:1, u utakmici devetog kola Superlige Srbije.

Ova generacija Radničkog je na taj način ispisala istoriju kluba, pošto je ostvarila najbolji start u prvih devet kola ikada, a trener Nenad Lalatović je nakon meča trijumf posvetio prvom čoveku kluba Ivici Tončevu.

Igralo se vrlo otvoreno od samog početka susreta, što je donelo dosta uzbuđenja u prvih četvrt sata. Međutim, samo dve poluprilike zabeležene su u tom periodu – u 9. minutu Keremeh je posle kontre Radnika šutirao iskosa sa desne strane, ali pored gola Ristića, a 14.minutu posle dosuđenog slobodnog udarca za goste sa 23 metra Drinčić je šutirao u živi zid domaćih fudbalera.

Nakon toga usledila je nešto bolja igra gostiju sa ozbiljnijim napadima preko mladog Ranđelovića po levoj i Grbića po desnoj strani, ali bez efekta jer su u kaznenom prostoru domaćina odlični bili Milovanović, Žarković i Pavlović i ostali iz odbrane koji su lako otklanjali opasnost. Dobri napadi Radničkog bili su u 33. i 34.minutu – najpre je Todorovski sa desne strane odlično ubacio loptu do Haskića, ali je najistureniji niški napadač na ovom meču promašio celu loptu. U sledećem napadu posle ubacivanja Ranđelovića sa suprotne desne strane, ali je Babić loše zahvatio loptu i golmanu domaće ekipe nije bilo teško da sačuva svoju mrežu.

Ukazala se potom, u 38.minutu šansa domaćinu do ugrozi goste – dosuđen je slobodan udarac na tridesetak metara iskosa od gola Radničkog, dobro je centrirao Stanisavljević, ali se u gužvi pred Ristićem nisu snašli napadači Radnika Zlatanović i Bojić, iako je jednom, pa drugom na trenutak lopta bila u nogama.

U poslednjim trenucima prvog dela gosti umalo nisu postigli pogodak jer je posle kornera sa leve strane lopta iznenadila Crnomarkovića koji je bio na „petercu“ udarila ga u nogu i otišla pored same stative.

Ali, ono što nije uspelo gostima jeste domaćinu i to bukvalno u poslednjim trenucima prvog poluvremena i nadoknade od dva minuta. Sa leve strane Milovanović je izveo aut ubacivši loptu prema bližoj stativi gola Radničkog, nekoliko fudbalera Radničkog, sa njima i golman Ristić, krenulo je ka lopti i ona je na iznenađenje svih prisutnih na stadionu prošla kroz ruke niškog golmana i završila u mreži – 1:0 za Radnik, 45+2.

Na početku nastavka trener gostiju Nenad Lalatović Sašom Stojanovićem zamenio je slabog Babića, živnula je igra Radničkog, ali su prvu i reklo bi se najveću priliku za gol na ovom meču imali domaći fudbaleri. U 52.minutu Bojić je napravio pravi ršum po levoj strani i fintama i uspešnim driblinzima iz igre izbacio najpre Todorovskog, potom i Pankova i ubacio loptu pred gol. Sam i ni od koga čuvan na desetak metara od gola Radničkog bio je golgeter Radnika Igor Zlatanović koji se namestio za šut i koji je, kada su svi na stadionu poskočili sa svojih mesta očekujući novi pogodak, iz sve snage raspalio po lopti i poslao je neprecizno i visoko u nebo.

Gosti su krenuli na sve ili ništa, Lalatović je u igru ubacio u prvih petnaestak minuta nastavka i Mitrovića i Stanisavljevića, umesto Bondarenka i Grbića, ali uzalud. Čvrstom igrom na sredini terena i skoro bez greške u odbrani, domaća ekipa dugo je, više od 20 minuta, odolevala atacima i nastojanjem fudbalera iz Niša kada su gosti izjednačili. Posle prodora Saša Stojanović lepo je ubacio loptu pred gol domaćihg gde se lepo snašao Lazar Ranđelović, koji je sa nekoliko metara zatresao mrežu Lekića – 1:1, 71. minut.

Ni domaćin, ni gost nisu bili zadovoljni po jednim bodom i do kraja susreta vodila se žestoka borba na terenu. Šanse za gol propustili su Zlatanović (u 77.) za Radnik, a Saša Stojanović (u 80.minutu za goste), a do potpunog preokreta došlo je sedam minuta pre kraja regularnog dela susreta posle dobre akcije celog tima Radničkog.

Kao po koncu lopta je od sredine terena išla od Haskića, preko Saše Stojanovića do Ranđelovića, koji je odlično centrirao sa leve na suprotnu stranu, gde je Aleksandar Stanisavljević umešno smirio i preciznim udarcem poslao u mrežu – za konačnih 1:2, 83. minut.

Niški Randički je ovim uspehom i pobedom u Surdulici ostvario istorijski rekord na početku jednog šampionata – posle devet prvenstvenih utakmica fudbaleri Nenada Lalatovića imaju 6 pobeda, dva remija i jedan poraz. Pre toga rekord je bio u sezonu 1969/1970.godine, kada je Radnički imao je učinak 6 pobeda, 1 remii 2 poraza.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter