Fudbalski klub Crvena zvezda morao je da renovira i umije stadion pred mečeve u Ligi šampiona, a sada se čeka projekat za njegovu rekonstrukciju.

Sportski direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić gostujući na TV Kopernikus kod Vladimira Đukanovića istakao je da je za stadion ‘Rajko Mitić’ bolje da se sruši i izgradi nov, nego da se renovira.


– Nama su sve četiri tribine naslonjene na zemlju. Nemamo prostor za komercijalni sadržaj i jedino rešenje je da se sruši čitav stadion i napravi moderni sa komercijalnim sadržajem, gde bi ceo objekat živeo 365 dana u godini. To je jedno rešenje. Mi smo u dilemi… Razgovarao sam i sa Vučićem, rekao sam mu da je Zvezda jedini klub u Ligi šampiona koji ima stadion sa atletskom stazom, a to više ne postoji. Da bismo izbacili atletsku stazu u ovoj rekonstrukciji, mi moramo teren da pomerimo skroz do zapadne tribine, a onda nam ostaju tri tribine više koje moraš da rušiš. Onda dolaziš u situaciju da praktično praviš tri četvrtine novog stadiona. Prema tome, bolje je porušiti stadion i napraviti novi sa instalacijama, podzemnim garažama i tako dalje – rekao je Zvezdan Terzić za TV Kopernikus.

Pogledajte emisiju sa ‘Đukom na kafi’ u kojoj je gost bio Zvezdan Terzić: