0
Evropske lige

ROBINJO: Tukao sam se sa Belamijem, ali ko u Mančesteru nije!?

Objavljeno: 10.09.18 u 17:48

Nekada svetski vunderkind, a sada napadač turskog Sivasa Robinjo govorio je o periodu života kada se iz Real Madrida preselio na ‘ostrvo’.

Robinjo je istakao da je trebalo da ode kod Luisa Felipe Skolarija u Čelsi, ali da je ‘kraljevski klub’ za njega imao druge planove.

– Moj cilj je bio da idem u Čelsi. Skolari mi je rekao da ću napraviti razlikju u njegovom timu, ali su se pregovori sa Realom završili na loš način po njih. Nije im se svidelo to što je Čelsi već počeo da prodaje dresove sa mojim imenom, a da dogovor još nije bio postignut. Prilično sam siguran da je to jedan od glavnih razloga zbog kojih je transfer bio neuspešan. Druga stvar je i to što je Čelsi tada bio konkurent u Ligi šampiona, a Mančester Siti nije. Ipak, preselio sam se u veliki klub i bio dočekan na fenomenalan način. Bio sam radostan tih godinu i po dana, uprkos tome što je Mančester daleko hladniji grad od Madrida – rekao je Robinjo.

Brazilac se posle osvrnuo na ‘topao’ doček od strane Krejga Belamija, kontroverznog Velšanina.

– Jednom sam se potpukao sa njim, ali ko u Mančester Sitju nije? Neki igrači su takođe imali problema sa Belamijem, bio je vrlo eksplozivan. U jednoj utakmici sa Arsenalom imao sam loše poluvreme, a on je potom na putu ka svlačionici počeo da viće na mene na engleskom. Nisam razumeo, ali onoliko koliko sam znao shvatio sam da u pitanju nisu nimalo lepe stvari. Glauber mi je pomogao tako što ga je gurnuo u stranu i on se potom smirio. Kada sam se vratio sa reprezentativne pauze, zamolio me je da mu oprostim zbog toga – rekao je Robinjo.

Nekada jedan od najboljih driblera sveta je govorio i o poznanstvu sa Zlatanom Ibrahimovićem iz doba kada je nosio dres Milana.

– Milanov nekadašnji izvršni direktor Adrijano Galijani rekao mi je da me Zlatan preporučio da me dovedu. Prema Galijanu, Zlatan je rekao jednom: Idi i dovedi ga, on je fenomen, igraćemo dobro zajedno i postići ciljeve koje smo postavili. Stalno se šalio sa mnogm rečima ‘Ti si danas ovde zbog mene – zaključio je Robinjo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter