Navijači Partizana sa južne tribine oglasili su se saopštenjem u kom ponovo kritikuju aktuelno stanje u klubu iz Humske.

Popularni Grobari su objavili da ne pružaju podršku niti Draganu Đuriću i Nenadu Bjekoviću, niti Ivanu Ćurkoviću i Žarku Zečeviću.


Vrlo kritični su bili prema aktuelnoj upravi Partizana sa kojom su ušli u svojevrstan rat još u meču protiv Bačke kada su u većem delu meča skandirali ‘uprava napolje’ i istakli dve poruke putem transparenata.

Jedini koji su dobili podršku pristalica sa ‘Juga’ jesu šef stručnog štaba Zoran Mirković i pomoćni trener Gordan Petrić.

Saopštenje prenosimo u celosti.

– Navijači Partizana,

U jednom od najtežih trenutaka u kojima se našao naš klub u poslednjoj deceniji, kada se na Partizan obrušio veliki teret orkestriranih vansportskih napada od strane naših rivala i pojedinaca i organa iz matične fudbalske organizacije, decenijske medijske naklonjenosti našim protivnicima i, blago rečeno, nepoštene sudijske organizacije, na čelu našeg fudbalskog kluba nalaze se ljudi potpuno nedorasli da vode i odbrane Partizan u ovoj nepoštenoj borbi!

Sportski direktor Ivica Iliev i direktor kluba Miloš Vazura direktni su krivci za urušavanje šampionskog tima koji je vodio Marko Nikolić. Tim sa Leonardom, Đurđevićem, Evertonom, Milenkovićem i ostalim nosiocima igre, koji su nam doneli veliku radost osvojenom „duplom krunom“, trebalo je nadograditi da bi se napravio iskorak ka Ligi Šampiona i učvršćivanju liderstva u nacionalnom šampionatu.

Umesto toga, dovedena su brojna „pojačanja“ i trener čiji je učinak u borbi na tri fronta, jednostavno, neobjašnjiv! Na uspeh u evropskom takmičenju bačena je senka katastrofalnim izdanjem u prvenstvu i prepuštanjem titule šampiona večitom rivalu, praktično bez borbe.

FOTO: STARSPORT

Iako nezadovoljna prikazanim tokom sezone, Južna tribina nije želela da, rušeći prvog trenera, među igrače unese dodatni nemir pred odlučujuće borbe u Kupu Srbije, ali je posle finala u Surdulici i još jednog trofeja u Kupu, kao i većina javnosti koja je naklonjena Partizanu, očekivala da će se sportski sektor osvežiti novim ljudima.

Umesto toga, sportski direktor i trener nagrađeni su još jednim prelaznim rokom i pripremama na kojima, ponovo, nije stvorena okosnica tima od koje bi navijači, s pravom, mogli da očekuju velika dela.

S druge strane, najviši organi FK Partizan, skupština, predsednik i upravni odbor nisu ispunili ni deo onoga što su navijačima Partizana obećali. Dug je i dalje veliki, sudski spor oko vlasništva nad stadionom i dalje traje.

Izgubljeno je dragoceno vreme da se napravi tim za dugoročnu vladavinu sportskim terenima Srbije koji bi omogućio i nesmetano funkcionisanje kluba. I pored toga, zasedanja skupštine, kao najvišeg organa kluba, traju po dvadesetak minuta jednom u godinu dana, bez bilo kakve konstruktivne rasprave i iznošenja predloga i novih ideja; a delegati, uglavnom, služe za dizanje ruku i klimanje glavom. Nismo sigurni da od ove uprave više bilo šta može da se očekuje u organizacionom smislu, jer sve što imamo od njihovog delovanja je lako uočljivo.

Uglavnom prazan JNA i bezidejan tim, koji samo na momente deluje da je kadar da nosi veličinu kluba na svojim leđima. Zato, gospodo iz uprave, s obzirom da niste sposobni da preuzmete odgovornost i konačno krenete u veliki posao, pre podnošenja ostavki, od vas očekujemo i podnošenje izveštaja o onome što ste uradili skupštini, ali i navijačima sa svih tribina Partizanovog stadiona.

Predlažemo i da se uspostavi zdrava, dvosmerna komunikacija sa Partizanovom publikom, da kroz ankete na samom stadionu, svako ko posećuje JNA može da predlozima učestvuje u životu i radu kluba ili iskaže svoje nezadovoljstvo, a da ne bude pogrdno nazivan bilo čijim botom ili plaćenikom.

FOTO: STARSPORT

Ovim putem, pozivamo i bivše sportiste i sportske radnike koji su učestvovali u stvaranju velikog Partizana, da se ponovo uključe u život i rad kluba i Partizanu vrate bar deo onoga što su od kluba dobili.

U Humskoj 1 ima mesta za Vas, ali i sve koji imaju ideje i želju da Partizan postane još veći!

Grobari sa matične tribine daju punu podršku Bati Mirkoviću i Gordanu Petriću pred kojima je težak zadatak da u narednom periodu, ponovo stvore respektabilan prvi tim!

I, na kraju, želimo da naglasimo i budemo potpuno jasni, Grobari sa Južne tribine nisu ničije oružje u ostvarivanju bilo kakvih ličnih ciljeva i ambicija. Nenad Bjeković, Dragan Đurić, Žarko Zečević, Ivan Ćurković, ali i svi koji su tokom svog boravka u klubu propustili istorijsku šansu da od Partizana naprave stabilnog evropskog velikana, nemaju podršku naše organizacije! – stoji u saopštenju.