11
Evrokupovi

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

MILOJEVIĆ NAKON ISTORIJSKOG USPEHA: Drago mi je da je ova generacija vratila dostojanstvo Zvezdi

Objavljeno: 30.08.18 u 00:20

Kapetan Zvezdinog broda, čovek koji je u mnogome zaslužan za ovakve rezulate zadovoljan je onim što je njegova ekipa postigla.

A kako i ne bi bio jer je Crvena zvezda načinila istorijski uspeh, kakav se ne pamti u novijoj istoriji kluba, od onog u Bariju i Tokiju.

– Jako veliki uspeh. Verovali smo sve vreme. Bila je izuzetno teška utakmica. Protivnik je fantastičan, koji ima sistem i način igre, koga smo se pribojavali. Ne odustaju od svog plana. Veoma dobro smo se pripremili, ali neke stvari u prvom poluvremenu nismo dobro radili. Gol pred kraj poluvremena je posledica, ali mogu da kažem da je Božija volja da morate da reagujete. Možda bi i ostalo 0:0, možda ne bi bilo vremena za izmene koje su bile gejm-viner, počeo je Milojević.

Kao veliki gospodin i džentlmen, trener Crvene zvezde nije propustio priliku da protivniku čestita na dobroj partiji.

– Čestitao bih Salcburgu. Ne bih da trošim reči, fantastična su ekipa. Da li smo zasluženo ili nezasluženo, nije toliko bitno, bitno je da je Zvezda posle mnogo godina ušla u Ligu šampiona. Apsolutno svi zaslužuju ovo, od navijača, uprave, stručnog štaba, a najveće zasluge idu igračima koji su pokazali karakter i koliko vole ovaj klub. Jednostavno, nismo bili ti na poluvremenu i bili smo dužni. Oni su to uradili i čestitam im i hvala im za lepe trenutke. Vratili smo Zvezdu gde pripada, iako toga možda još nismo svesni, kazao je on, a potom samouvereno odgovorio na pitanje da li je ovo najveći uspeh u njegovoj karijeri:

– Sigurno jeste.

Nije preterano želeo da komentriše diskutabilne sudijske odluke nakon meča.

– Iskren da budem, nisam video situaciju. Ne treba gledati na sve to, imamo poverenje, ipak je Čakir jedan od najboljih evropskih sudija. Kad se svira penal protiv nekoga, on negoduje, ali to u ovom trenutku mislim da nije bitno, rekao je Milojević.

FOTO: STARSPORT

Podrška igračima i čestitke pristigle su sa svih strana.

– Bilo je predivno. U životu je najgora stvar kada nekome probudite emocije. Možete i da pogrešite, ali je jako teško kad nekom probudite emocije i nema dalje. Mislim da smo navijačima probudili emocije i veru. Ceo region sa nama. Mnogo poruka sam dobio iz Grčke, sa Kipra, koliko ljudi vole Crvenu zvezdu. Momci su to uradili rezultatima, igrom i borbenošću i nema nazad. Bilo je bitno da mi njih probudimo, a oni nama priređuju nešto što ne možete da kupite.

Činilo se da je Zvezdi nešto falilo tokom prvih sat vremena igre.

– Uvek se nešto dogodi i drago mi je. Jednostavno, da li je taj trenutak ili kad smo dali gol… Toliko smo želeli. Nismo mi bili ti, ona Zvezda kao što je ja želim. Ne mogu da kažem da smo bili uplašeni, ali zbunjeni. Ovo je veliki ulog, doći na 90 minuta, a znate da ste prošle godine igrali… Oni su prošle godine izbacili Lacio, Dortmund, igrali polufinale Lige Evrope. Definitivno, drugo poluvreme smo bili dužni da budemo ono što jesmo. Koji je taj trenutak, to nikad ne možete da znate, ali je on morao da se desi, pojasnio je Milojević.

Ponosan je na svoju generaciju trener Zvezde.

– Pokazali smo da imamo kontinuitet. Ulazimo u sam krem evropskog fudbala. Možda nismo svesni, videćemo na žrebu. U ovom trenutku je Beogradu, Zvezdi i Srbiji potrebno da dođu veliki klubovi. Nadam se da će to biti spektakl za sve nas. Ima vremena, spremićemo se. Mnogo je Zvezda propatila godinama unazad. Drago mije da je ova generacija bar donekle povratila dostojanstvo jer je Crvena Zvezda ipak veliki klub, zaključio je Vladan Milojević.

0
0

11 Komentara

  1. Sreca je bila na nasoj strani, retko kada imam primedbe na taktiku i izbor igraca koje Milojevic izvede kao startere, a sinoc sam bas bio skeptik….Moralo je da se igra malo smelije i sa Pavkovim od starta koji im je zadavao muke i muke, navlacio po dva igraca mnogo puta ali i sa Kafuom ili Srnicem po strani jer su to brzi igraci koji deluju po strani, to je mogao i Milic da odigra bez problema ali zamisli sefa nisu se sinoc poklopile s mojim….Hvala Bogu za Srecu koju smo imali….Ocekujem u sledeca dva dana dosta odlazaka i dolazak dobrog spica jer prelazni rok se zavrsava sutra u ponoc….Boace je mozda vec u Avionu za BG !

    0
    0
    Odgovori
    • Sve si u pravu, samo moje mišljenje, mora mnogo, mnogo bolji špic od Boaćija, ipak je ovo Liga Šampiona! Uzivajte!

      0
      0
      Odgovori
  2. pavkov je njegov game winer…covek kako udje veze dva igraca…da nije bilo njega ne bi ni prosli potpisujem…ali naravno za njega nema mesta u timu zato sto nije boaci,ili stoiljkovic iz brage,ili neki kafu…da nije pavkova ni suduvu ne bii prosli…

    0
    0
    Odgovori
  3. Samo pukim slučajem Zvezda je ovo prošla. Da su Austrijanci imali gram sreće pričalo bi se o katastrofi našeg tima.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter