0
Evropske lige

KRAJ JOŠ JEDNE VELIKE FUDBALSKE PRIČE: ‘Zbogom’ koje su svi predviđali, ali niko nije očekivao

Objavljeno: 12.08.18 u 00:11

Iako je veliki broj navijača sa razlogom očekivao da se ovo i dogodi, ipak moramo priznati da je osećaj pomalo čudan.

Danas je 31-godišnji Đerar Pike, fudbaler Barselone, saopštio da prekida reprezentativnu karijeru.

– Razgovarao sam sa Luisom Enrikeom pre par dana. Pozvao me je, rekao sam mu da sam odluku doneo davno, posle pomnog razmišljanja. Lepo je bilo u reprezentaciji, i srećan sam jer sam bio njen deo, najviše zbog uspeha, otkrio je Pike, dodavši da želi da uživa u preostalih par godina aktivnog igranja fudbala.

On je za nacionalnu selekciju odigrao 102 meča, od čega dva Evropska prvenstva, tri Mondijala, i ima po jednu titulu sa oba takmičenja (Evro 2012, Mondijal dve godine ranije).

 

Nema sumnje da će reprezentativni fudbal izgledati mnogo siromašnije bez Pikea, pogotovo ako se uzme u obzir to što tokom svog perioda u nacionalnom timu nije skrivao podršku želji Katalonije da se otcepi, kao i to da je, nakon prošlogodišnjeg referenduma održanog u ovoj pokrajini, zaratio ne samo sa navijačima reprezentacije zbog čega su mu zviždali pri svakom kontaktu sa loptom, već i sa fudbalerima Reala iz Madrida, pre svih Serhijom Ramosom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter