0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TONČEV: Radnički je važan za Niš, ali i jug Srbije

Objavljeno: 10.07.18 u 22:24

Radnički se ponovo nakon 35 godina plasirao na evro scenu. Atmosfera na ulicama Niša polako se usijava uoči utakmice 12. jula sa malteškom Gzirom Junajtend u Nišu.

Mladi isčekuju prvi evropski meč na Čairu nakon više od tri decenije, dok se stariji nadaju ponavljanju nekadašnjih uspeha.

Ivica Tončev, predsednik kluba sa zamrznutom funkcijom ističe da je Radnički važan za Niš, ali i celokupni jug Srbije.

Igrom i zalaganjem u Ligi Evrope pokazaćemo da uspeh koji beležimo nije splet srećnih okolnosti. Obećavam da će Radnički igrati na gol više kako u narednom domaćem prvenstvu, tako i u Evropi. Želim da naglasim da ulazak u Evropu nije naš konačan cilj, to je samo početak, cilj je da u Evropi i ostanemo – naglasio je Tončev.

On očekuje da u četvrtak stadion Čair bude popunjen do poslednjeg mesta i da Niš i jug Srbije pokažu koliko vole svoj klub na pravi način. Istakao je da su uspešno završene pripreme u Sloveniji i da sada očekuje da fudbaleri i stručni štab Radničkog pokažu šta znaju.

Tončev je zadovoljan što je uspeo da ostvari obećano pri dolasku u Radnički. Ali ističe da pravi posao tek sada počinje.

Put je bio jako trnovit, završili smo na trećem mestu I obezbedili plasman u LE, nije bilo lako, ali ne bismo ništa menjali. Nekada su klubovi podcenjivali Radnički, svi su u Niš dolazili po tri boda, danas se to promenilo, poručuje Tončev.

On je naglasio da je Radnički u medjuvremenu doveo brojna kvalitetna pojačanja i da je Nenad Lalatović, koji je na čelu stručnog štaba intenzivno radio kako bi napravio kvalitetan i ozbiljan tim.

Očekujem da se u utakmicama 1. kola Lige Evrope pokažemo u najboljem svetlu. Naporno se radilo u prethodnom periodu i sada treba da uberemo plodove našeg rada i truda – zaključio je Tončev.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter