1
Evropske lige

FOTO:HotSport

MILOJEVIĆ PRED SPARTAKS: Nadam se da ćemo dugo ostati u Evropi

Objavljeno: 10.07.18 u 17:58

Šef struke crveno-belih obratio se medijima pred sutrašnju utakmicu.

(Od specijalnog izveštača iz Rige – Darka Noveskog)

Meč između Crvene zvezde i Spartaks Jurmale na programu je u sredu od 18 sati.

Na samom startu obraćanja trener šampiona naše zemlje izjavio je da poštuje sutrašnjeg rivala.

– Nadam se da ćemo se dugo družiti u Evropi, novo takmičenje, Liga šampiona, igramo protiv šampiona Letonije. U pitanju je trkačka ekipa respektujemo ih, čekaju nas dve dobre utakmice. Mi u ovaj meč ulazimo iz priprema, a oni iz ligaških duela i tu je njihova prednost. Daćemo maksimum da slavimo i prodjemo dalje.

Osvrnuo se Milojević i na kvalitet fudbala u Letoniji.

– Dosta poznajem fudbal u Letoniji, volim ovu igru i sve pratim. Imate našeg fudbalera u timu. Ovde fudbal nije sport broj jedan, tu su atraktivniji sportovi, ipak dolaze strani igrači i treneri što podiže kvalitet, počeo je Milojević.

Pripadnike ‘sedme sile’ posebno je zanimalo zašto Slavoljub Srnić nije uz ekipu i da li je u pitanju transfer.

Srnić ima distorziju zgloba osetio je bol i zato nije u Letoniji. Nije spreman za utakmicu. Videćemo koji će sastav izaći za utakmicu, Rodiću i Radonjiću treba malo vremena da se prilagode jer nisu prošli pripreme, rekao je on.

Za trenera crveno-belih odlazak Pešića ne predstavlja problem.

– Prelazni rok je živa stvar, Pešić je imao dozvolu da ode, odreagovali smo i na vreme smo doveli zamenu. U fudbalu uvek morate imati plan A , plan B i plan C.

Interesantno je bilo novinarima i to u kom sastavu će izaći na teren Zvezda, kao i da li će u timu biti igrača sa Mondijala.

– Sastav ćete videti sutra, oni koji su predstavljali našu zemlju na Mondijalu, imali su vremena da odmore, fizički su spremni, ali videćemo hoće li biti u startnih 11.

Mladi trner nema dugoročne planove, već put ka Ligi šampiona ‘prelazi’ od meča do meča.

– Teško je ući u Ligu šampiona, ne pravim planove za budućnost, sad razmišljam samo o Spartaksu. Težak je put do Lige šampiona i iz godine u godinu će biti teži, rekao je Milojević.

Šef struke je potvrdi da Ebisilio još nije dovoljno spreman za ono što se od njega očekuje.

Ebisilio je igrač koji odgovara Zvezdi, doneće nam kvalitet. Trenutno je u zakašnjenju sa fizičkom pripremom, a kada je tako postoji rizik od povrede. Očekujem ga vrlo brzo u punoj formi

Zdravlje igrača najbitniji je uslov za uspeh u Evropi po mišljenju Milojevića.

– Prošla godina je završena kako je završena, podigli smo lestvicu na visi nivo, ostao je gro ekipe i verujem da mogu da daju još više. Najvažnije je da budu zdravi, zaključio je Vladan Milojević.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter