1
Domaći fudbal

HOTSPORT ANALIZA: Maltežani nisu ‘mačiji kašalj’, Radnički mora da se čuva Samba (FOTO)

Objavljeno: 06.07.18 u 13:30

Radnički će u prvom meču u Evropi nakon 35 godina igrati protiv Gzire junajted. Hotsport je analizirao igru ekipe sa Malte, upoznajte narednog protivnika ‘Reala sa Nišave’.

Gzira je osnovana 1947. godine, a prošle sezone klub je napravio najveći uspeh. Plasmanom na treće mesto Premijer lige Malte, sa 51 bodom iz 26 utakmica uz gol razliku 52:33. Bili su najubojitiji, sa najviše postignutih golova, ali i primili su najviše golova u prvenstvu od svih ekipa koje su završile u gornjem domu tabele. Iako su na tabeli zauzeli treće mesto najbolji fudbaleri prvenstva nastupali su upravo u Gziri. Opasnost po Radnički mogao bi da predstavlja napadač iz Senegala Amadu Samb, koji je postigao 22 pogotka na 21 utakmici i ubedljivo bio najbolji strelac prvenstva. U pet najboljih strelaca lige našli su se i krilni napadač Emanuel Okoje sa 10 pogodaka.

Osim najboljeg strelca, Gzira u svojim redovima ima i najboljeg fudbalera Malte, a to je vezista Endru Koen, koji je u 37. godini po četvrti put poneo titulu najboljeg igrača države.

U Andori su slavili sa 2:0, a strelci su bili Amadu Samb iz penala u 20. minutu, a konačnih 2:0 postavio je Žoržinjo nakon dubinske lopte Endrua Koena u 87. minutu susreta. Meč su počeli u formaciji 5-3-2. U revanšu je Gzira slavila sa 2:1, a strelci na meču bili su Amando Samb iz penala u 65. minutu i Edison Bilbao u zaustavnom vremenu. Santa Hulija je u meč završila sa desetoricom, a počasni pogodak u ovom dvomeču postigao je Žoel Mendeš de Rio.

FOTO: YouTube

Kao najslabija karika se pokazala leva strana Gzire koja je u toku utakmica više puta bila probijena bez ikakvih problema pošto se levi bek sporo vraća i defanzivno je neodgovoran. Takođe, igrač sa brojem 6 Niki Muskat je jako nesiguran na lopti i njegovo odsecanje iz igre pomaže svakom protivniku da zaustavi gotovo svaki napad protivnika. Santa Hulija je često duplirala igrače i stvarala viškove na obema stranama, pa je tako i razvlačila Gziru.

Najopasniji igrač je svakako igrač sa brojem ’77’ Amadu Samb koji ima pravi golgeterski instinkt, ali i jako dobru tehniku za jednog napdača. Često spušta dubolje, maltene do svoje polovine kako bi pokrenuo napad. Treba se čuvati i fudbalera sa brojem 23. Žoržinja pošto je stvarao ogromne probleme protivniku svojom brzinom. Takođe, i fudbaler sa brojem 10. Endru Koen je jako opasan kada ima slobodan prostor jer može jednim dodavanjem da „otvori“ protivnika i „saseče“ odbranu, nešto poput Saše Ilića.

0
0

1 Komentara

  1. Hoćemo Evropu a plašimo se Gzire sa Malte? Pa šta to treba da znači? Predsednik je izjavio da ćemo se boriti za titulu, jel ćemo se plašiti i Rada,Lučana, Zemuna? Ovakve ekipe nama moraju da budu „mačiji kašalj“ ako planiramo da uradimo nešto. Naravno da trebamo da poštujemo protivnika, ali ovakvi naslovi? Ma dajte, mi smo dosta ozbiljnija ekipa od njih..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter