1
Domaći fudbal

FOTO:FK PARTIZAN

PARTIZAN DOBIO ‘ŠESTICU’: Valijente promovisan! (FOTO)(VIDEO)

Objavljeno: 27.06.18 u 15:59

Prvi put istoriji kluba dugoj preko 70 godina crno-beli dres oblači jedan Španac.

Partizan je u ovom prelaznom roku angažovao tri stranca i sva trojica stigla su bez obeštećenja.

Najzvučnije ime koje je pritiglo u Humsku sigurno je momak koji je svoje prve fudbalske korake napravio u Barseloninoj La Masiji. Mark Valijente bio je svojevremeno kapiten svoje generacije, za koju su igrala mnoga zvučna imena.

– Bila mi je čast što sam bio kapiten igračima kao što su Fabregas, Pike, Pedro, Buskets. Sjajna generacija, ali to je bilo davno. Sad sam u Partizanu, nadaleko čuvenom klubu, za koji svi i u Španiji i u Evropi znaju. Možda ne pratimo toliko pažljivo srpski fudbal, ali svi znamo za Partizan, jasno mi je da je ekipa osvojila Kup i izborila plasman u Ligu Evorpe, kao i da veliki klub poput Partizana mora da osvaja trofeje. Prvi utisci su odlični, rekao je štoper na promociji u Ptuju, gde su crno-beli na pripremama.

Miroslav Đukić imao je veliku želju da ponovo sarađuje sa ovim momko i to mu se ostvarilo.

– Đukić je došao kod nas u teškom trenutku, kad smo već dve godine igrali u nižem rangu. Doneo nam je pozitivnu energiju, a s njim na čelu počeli smo da igramo fudbal koji daje rezultate, rekao je Valijente uz napomenu da je broj šest onaj koji će on nositi naredne sezone.

FOTO:FK PARTIZAN

Takođe u redovima veiceprvaka, on ima još jednog poznanika koji je trenutno na Mondijalu.

– Ne zaboravite da smo zajedno osvojili Kup Izralea, rekao je resopoloženi štoper i dodao da će večeras navijati za Stojkovića i Srbiju.

– Osetio sam tokom boravka u Beogradu koliko je ovo bitan trenutak za vašu reprezentaciju, imate dosta talentovanih igrača. Biće teško protiv Brazila, međutim, u fudbalu sve može da se desi. Pogotovo što je svima poznato kakvi su Srbi borci, kazao je on.

Opisao je i prvi susret sa čuvenim Leom Mesijem.

– Jednog dana nam je trener rekao da dolazi novi igrač. Samo je napomenuo da nije kao svi drugi koje smo imali, već da je poseban. Kad smo videli sitnog dečaka nismo verovali da će Leo postati jedan od najboljih na svetu, rekao je Valijente.

(VIDEO:YouTube/Danas Conference Center)

0
0

1 Komentara

  1. Ne znam sta da kazem o ovom anonimnom spanskom fudbaleru ali vreme ce veoma brzo pokazati o kakvom fudbaleru se radi, jedino u sta sam siguran je da nisam nesto veliki optimista sa novim timom jer je jos uvek sve to tanko.Da je doveden na primer jedan Raca Petrovic to bi donelo zadnjoj veznoj liniji veliki kvalitet i odbrani vecu sigurnost a u napadu nam jos uvek ne dostaju dva brza bocna igraca jer bez njih i ova dva nova spica sto su dosla ce biti bezopasna.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter