0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

DUŠAN TADIĆ PROGOVORIO O SUĐENJU: Slažem se, oštetio nas je u mnogo situacija, ali…

Objavljeno: 24.06.18 u 12:56

Dva dana nakon meča protiv Švajcarske Dušan Tadić je pred novinarima u Svetlogorsku govorio o meču sa Švajcarcima, ali i odlučujućem duelu sa Brazilom.

Ni dve (ne)prespavane noći čini se da nisu donele promenu raspoloženja, makar kada se radi o Dušanu Tadiću. Inače vedri Duća i dalje tiho pati za propuštenom šansom protiv Švajcarske, iako to ne ‘otkriva’ rečima.

– Prošlo je više vremena od utakmice, malo smo se ohladili. Svesni smo da imamo veliku podršku od cele nacije. Hvala svima na tome. Donekle smo to i zaslužili. Učinićemo sve što je do nas da se plasiramo u narednu rundu, iako znamo da će biti jako teško – rekao je Tadić novinarima u Svetlogorsku.

– Najviše volim kada je sve u našim rukama. Jeste teško pobediti Brazil, ali i dalje zavisimo sami od sebe.

Tadić posle utakmice nije želeo da govori o suđenju, čak istakao da ga to ne zanima, ali je danas ipak priznao da su ga dotakle loše odluke Feliksa Briha.

– To su bile neke stvari jer sam rekao šta sam osećao. Slažem se sa svima da nas je sudija oštetio u mnogo situacija, ali uvek gledam šta smo mi mogli bolje da uradimo, a ne da tražimo problem u drugome. Da mi budemo bolji što jesmo – jasan je krilni igrač ‘orlova’.

FOTO: STARSPORT

Igrači su juče imali sastanak mimo selektora koji je trajao pola sata. Pogledali su se u oči i rekli sve što su imali.

– Ja volim te stvari, uvek kažemo jedni drugima šta mislimo. Da budemo iskreni i pošteni šta mislimo. Jedino tako mogu da se reše problemi, ne samo u fudbalu, već i u životu.

– Nadam se da žemo produžiti ostanak ovde, lepo nam je ovde. Trebalo bi da ih poštujemo, ali ne i da ih se plašimo. Imaju mnogo dobrih stvari, ali i loših koje možemo da iskoristimo. Možemo do pobede, neće biti lako, ali može se sa njima.

U narednom duelu protiv Brazila očekuju ga duelu sa Marselom.

Marselo je jedan od mnajboljih levih bekova na svetu. Igrali smo jedni protiv drugog pre par godina. Fokusiran sam samo na našu igru da ih ugrozimo što više možemo. Da svaki igrač na svojoj poziciji dobije svaki duel. Ako to uspemo imamo šansu.

Moramo da budemo pametni, da ne idemo grlom u jagode. Želimo da ih napadnemo, ali iz pameti i mudrosti. Ne možemo svi da se zaletimo napred, a onda primimo dva gola u kontri. Mora da bude organizacije u igri i samo iz toga možemo da ugrozimo Brazil. Jako su opasni kada im se otvori prostor.

FOTO: STARSPORT

Švajcarci i poraz u 90. minutu nisu zaboravljeni u potpunosti. ali mora se dalje.

– Donekle je zaboravljena Švajcarska. Za ovakvu pripremu dovoljno si psihološki pripremljen jer znaš šta ti donosi pobeda. Svi smo maštali o tome kada smo bili klinci da na Svetskom prvenstvu igramo protiv Brazila – rekao je Tadić i zaključio:

– Sve je moguće. Uvek će biti nekog iznenađenja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter