0
Fudbal

MONDIJAL: Meksikov korak ka nokaut fazi, pala Južna Koreja

Objavljeno: 23.06.18 u 19:02

Fudbaleri Meksika savladali su Južnu Koreju rezultatom 2:1 i tako došli nadomak plasmana u nokaut fazu Svetskog prvenstva u Rusiji.

U možda najslabijem meču od početka takmičenja prva je do šanse stigla Koreja, i to u 22. minutu, ali su Meksikanci uspeli da izblokiraju Sona.

Četiri minuta kasnije, Lozanov centaršut defanzivac Koreje zaustavio je rukom, Milorad Mažić je pokazao na penal a Karlos Vela doveo svoj tim do prednosti.

Do kraja prvog dela meča nije bilo šansi, igralo se na sredini terena bez ugrožavanja gola, a zatišje su povremeno prekidali Meksikanci sporadičnim poluprilikama. Potrajalo je ono do 62. minuta i prilike Vele, koji je bio neprecizan, ali ne i Ćićarito, koji je postigao svoj 50. gol u dresu Meksika pošto je sjajno plasirao loptu pored Čoa.

Do kraja meča ponovo nije bilo uzbuđenja, sem starta kapitena Koreje nad golmanom Očoom, mada je tim iz Azije uspeo da preko Sona u poslednjim momentima smanji na 2:1, ali je utakmica odmah potom završena.

Ovim trijumfom Meksiko je praktično obezbedio plasman u nokaut fazu, pošto ima šest bodova iz dva meča, dok je za Koreju takmičenje završeno.

Svetsko prvenstvo, grupa F

Južna Koreja – Meksiko 1:2 (0:1)
(Son 90+3 – Vela 26 penal, Ćićarito 66)

JUŽNA KOREJA (4-4-2): Jo – Jong (Od 64. Sing Vu), Kim (Od 84. Hong), Jongvon, Hjunsu – Jaesung, Seonmin, Ju Sejong, Sungjueng – Hvang, Son

MEKSIKO (4-3-3): Očoa – Salsedo, Alvarez, Moreno, Galjardo – Lajun, Erera, Gvardado (Od 68. Markez) – Vela (Od 77. Dos Santos), Ernandez, Lozano (Od 71. Korona)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter