0
Fudbal

MONDIJAL: Španija dosadnom utakmicom jedva stigla do tri boda (VIDEO)

Objavljeno: 20.06.18 u 21:50

Meč između Španije i Irana jedan je od onih za kojim ljubitelji fudbala i ne ‘lude’ puno.

Malo šansi, šuteva, jednostavno utakmica je oskudevala usvemu.

Španci jesu odradili posao u ovom meču, ali malo ko ovim može biti zadovoljan. Gol postignut pukom srećom sigurno nije nešto što žele igrači koji za cilj imaju visoke domete. Igrači Irana uradili su jedino moguće, ‘autobusom’ ispred svog gola pokušali su da izbegnu poraz, u čemu nisu uspeli.

Na otvaranju utakmice po jednu priliku imale su obe selekcije, ali ništa opasno po golmane jednog i drugog tima. Španci su tokom celog poluvremena opsedali gol Irana, ali nisu uspeli da stvore priliku koja bi ugrozila gol. Pokušavali su iz prekida, prvo Serhio Ramos, a potom David Silva, ali šutevi su bili neprecizni. Nisu imali ideju igrači ‘crvene furije’ šta raditi sa loptom koja je bila većim delom u njihocom posedu, prosto nisu fizički mogli do gola Irana. Prvo uzbuđenje desilo se kada se golman Beiravand požalio da ga je nagazio Dijego Kosta, koji je potom pobesneo, ali sudija je samo pokazao da se igra nastavi. Tek  u poslednjim momentima prvog dela Španija dolazi u šansu za gola, kada je David Silva šutirao neprecizno, ovo je ujedno bila i jedina zanimljiva situacija u prvom delu meča.

Drugo poluvreme otvara velika šansa za Iran, kada se nakon prekida lopta odbila pravo pred noge Ansarifarda, koji je snažno šutirao, ali samo u spoljni deo mreže. I konačno nakon velike borbe Španija dolazi do vođstva golom Dijega Koste koji se nažno izborio sa defanzivicma protivničke ekipe i kao na fliperu loptu ugurao u mrežu. U 63. minutu čitava ekipa Irana radovala se kada je Ezatolahija postigao gol iz nedozvoljene pozicije, što je kasnije dokazao i VAR. Krajem meča Taremi je sa pet metara gađao preko prečke, ali De Hea nije imaa potrebe da interveniše. Do kraja meča nije bilo prilika i rezultat je ostao isti.

(VIDEO:YouTube/MrMatador)

IRAN – ŠPANIJA 0:1
/Kosta 54/

Stadion: Kazanj Arena
Kapacitet: 42.873
Sudija: Andres Kunja (Urugvaj)

IRAN (4-2-3-1): Beiravand – Rezejan, Puraligandži, Hoseini, Hadžsafi (od 69. Mohamadi) – Ebrahimi, Ezatolahi – Ansarifard (od 75. Jahanbakš), Taremi, Amiri (od 86. Godos) – Azmun.

ŠPANIJA (4-2-3-1): De Hea – Karvahal, Pike, Ramos, Alba – Buskets, Inijesta (od 71. Koke) – Silva, Isko, Vaskez (od 80. Asensio) – Kosta (od 89. Rodrigo).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter