0
Fudbal

RONALDO POSLE HET-TRIKA: Srećan sam zbog golova, ali uspeh tima je najbitniji

Objavljeno: 16.06.18 u 00:17

Kapiten fudbalske reprezentacije Portugala Kristijano Ronaldo ocenio je da je remi najpravedniji rezultat u večerašnjoj utakmici sa Španijom.

Portugal i Španija odigrali su večeras u Sočiju 3:3, u utakmici prvog kola Grupe B na Svetskom prvenstvu. Ronaldo je postigao tri gola, od kojih treći izjednačujući u 88. minutu iz slobodnog udarca.

– Ova utakmica je plod višegodišnjeg rada. Ljudi su uvek verovali u mene i moj rad za moju zemlju. Vodili smo u dva navrata, pokušali smo da pobedimo. Remi je najpravedniji rezultat prema šansama, ali Španija je kontrolisala loptu, rekao je Ronaldo, preneo je španski AS.

– Ekipa se žrtvovala do samog kraja. Igrali smo protiv jednog od favorita turnira, dodao je on.

Ronaldo je postao četvrti igrač u istoriji koji je postigao golove na četiri svetska prvenstva.

Pre njega to su učinili Uve Zeler, Pele i Miroslav Klose.

Ronaldo je postigao 51. het-trik u karijeri, a najstariji je igrač koji je postigao tri gola u jednoj utakmici na svetskim prvenstvima.

– Srećan sam, to je još jedan het-trik u karijeri, ali najvažnije je istaći učinak ekipe. Sada moramo da razmišljamo o narednoj utakmici, biće teško, ali naš cilj je pobeda i da prodjemo grupnu fazu. Nismo favoriti na turniru, ali daćemo sve od sebe. Ekipi ide veoma dobro i ostvarićemo dobar rezultat, naveo je fudbaler Real Madrida.

U drugom kolu u Grupi B, Portugal će 20. juna igrati protiv Maroka, a Španija protiv Irana.

Iran je prvi na tabeli sa tri boda, Portugal i Španija imaju po bod, a Maroko je bez bodova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter