0
Fudbal

MONDIJAL: ‘Petarda’ Rusa na otvaranju šampionata u reviji evrogolova! (VIDEO)

Objavljeno: 14.06.18 u 18:54

Fudbaleri Rusije ubedljivim trijumfom od 5:0 (2:0) nad Saudijskom Arabijom otvorili su Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine.

Nakon spektakularnog otvaranja i mini-koncerta na kom je dominirao Robin Vilijams, kao i obraćanja planeti predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina i prvog čoveka FIFA Đanija Infantina, uživali smo u prvoj utakmici na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Rusiji.

I bio je to meč u kom je ‘zbornaja’ bila daleko bolji rival od samog početka meča, a u kom smo za svih 90 minuta videli samo jedan žuti karton i to tek u 88. minutu (Golovin, Rusija).

Prvi gol na ovogodišnjem Mondijalu delo je Gazdinskog u 12. minutu nakon pomoćne akcije posle prekida na levoj strani, centaršuta i odličnog trzaja glavom plavokosog igrača Rusije.

Rusi su dobili ono što su tražili, pa su svesno prepustili konce igre Saudijcima, te im vrlo opasno pretili iz kontranapada. Iz jednog takvog povredio se Alan Džagoev, verovatno je stradala zadnja loža. Odmah je zamenjen, ali je nova kontra u nizu, u 42. minutu, donela domaćinu šampionata povećanje vođstva.

Strelac je bio Denis Čerišev, jedan od samo dvojice igrača iz nacionalnog tima Rusije koji ne igraju u Rusiji, nakon sjajne finte zakucao je loptu u mrežu ‘zelenih’.

Rusi su u nastavku meča u potpunosti primirili igru, a rivala su potpuno slomili u 72. minutu, tako što je Artjem Dzjuba dao gol glavom samo minut nakon što je ušao u igru sa klupe.

Tačku na ovaj meč i ubedljiv trijumf od 4:0 stavio je Denis Čerišev novim remek-delom na ovom susretu. Nema sumnje da će prelek pogodak levom spoljnom ući u konkurenciju za gol Mondijala iako je tek prvi meč odigran.

Taman kada su svi pomislili da je kraj, Golovin je u četvrtom minutu nadoknade postigao još jedan prelep pogodak za konačnih 5:0. Strašan početak prvenstva, pogotovo za domaćina. Šta li nas tek čeka…

Rusija – Saudijska Arabija 5:0 (2:0)
(Gazinski 11, Čerišev 43, 90, Dzjuba 71, Golovin 90+4)

Moskva, Stadion Lužnjiki
Sudija: Nestor Fabija Pitana (Argentina)

RUSIJA (4-2-3-1): Akinfejev – Fernandes, Kutepov, Ignaševič, Žirkov – Gazinski, Zobnin – Samedov (od 64. Kuzjajev), Golovin, Dzagoev (od 24. Čerišev) – Smolov (od 70. Dzjuba)

SAUDIJSKA ARABIJA (4-2-3-1) : Al Majuf – Al Buraik, Os. Havsavi, Om. Havsavi, Al Šahrani – Al Faraž, Otajf (od 64. Fahad) – Al Šehri (od 72. Bahbri), Al Jasim, Al Davsari – Al-Šahlavi

GRUPA A

Četvrtak:

Rusija – Saudijska Arabija 5:0 (2:0)
(Gazinski 11, Čerišev 43, 90, Dzjuba 71, Golovin 90+4)

Petak:

14.00 Egipat – Urugvaj

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter