0
Fudbal

DRAMA KOJA TEK POČINJE DA SE ODVIJA: Na videlo isplivao ‘prljav veš’, Španci u ozbiljnom problemu?

Objavljeno: 14.06.18 u 00:07

Svet fudbala ostao je u šoku nakon što je objavljeno da će reprezentacija Španije početak Svetskog prvenstva dočekati sa drugim selektorom, pošto je šef stručnog štaba Dulen Lopetegi otpušten nakon dogovora sa Realom iz Madrida.

Luis Rubijales, predsednik FS Španije od pre mesec dana, otkazao je učešće na Kongresu FIFA, nakon čega je doneta odluka o smeni selektora, ali…

Kako prenosi Marka, Rubijales, Fernadno Jero i selektor Lopetegi su razgovarali u holu, razgovor je uskoro prerastao u bučnu svađu, potom i otkaz, uprkos tome što su se takvoj odluci protivili igrači.

– Takvu vest ne smemo da saznamo pošto je ona objavljena, to je nedopustivo, rekao je Rubijales novinarima po informaciji da je selektor dogovorio uslove sa Realom. Usledio je razgovor sa igračima, kojima je predočeno da će doći do smene selektora, što su oni dočekali izuzetno negativno.

Serhio Ramos, Andres Inijesta i David Silva, ispred ostatka selekcije, zahtevali su od predsednika saveza da ne donosi ishitrenu odluku i da nije trenutak za ovakvu promenu, jer je ovo poslednja prilika mnogima da dođu do titule šampiona sveta.

Rubijales je odlučio da se ogluši o njihove molbe, pa je Lopetegi otpušten, a selekciju će na Mondijalu predvoditi Fernando Jero.

 

Da li će ovo ostaviti traga na selekciji? Videćemo već za par dana, ali nema sumnje da će klupko loših odluka tek početi da se odmotava, a pitanje je i kakva sudbina očekuje Rubijalesa ukoliko Španci ne uspeju da ostvare iole dobar rezultat.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter