0
Fudbal

FOTO: FS Srbije

TOŠIĆ: Bleki je jak i sluša nas! RAJKOVIĆ: Imam bolji prijem lopte od Zidana!

Objavljeno: 12.06.18 u 17:15

Fudbalska reprezentacija Srbije drugi dan se nalazi u svojoj bazi na Mondijalu u Rusiji u Svetlogorsku, a atmosferu ne može da pokvari ni dosadna kiša.

Danas su pred novinare izašli centralni bek Duško Tošić i golman Predrag Rajković. Novi član Guangžu R&F je istakao da je srećan što će u poslednjoj liniji igrati sa momcima sa kojima je činio bedem mlade reprezentacije na EP u Holandiji, kada je Srbija zauzela drugo mesto.

– Ovde je skoro cela poslednja linija je iz Holandije. Bane, Koki, Rukavina… Za neke je ovo možda poslednja šansa na Mondijalu. Zato jedva čekamo da počne Prvenstvo sveta. Osam meseci je prošlo od kraja kvalifikacija i meča sa Gruzijom. Sad imamo lepu šansu. Jedva čekamo da sve počne – rekao je Duško Tošić.

Iskusni štoper je govorio i o novom saigraču u poslednjoj liniji Nikoli Milenkoviću koji je sve oduševio partijom protiv Bolivije na pripremama u Austriji.

– Dobar je Bleki. Čvrst, sluša nas. Tu smo Bane Ivanović, Kolarov i ja da mu pomognemo. Mali je dobar, imao je odličnu sezonu u Seriji A.

Duško Tošić je govorio i o Kostariki koja je sinoć poražena 4:1 od Belgije.

– Oni su ekipa koja igra sa petoricom igrača u odbrani. Možda ono što smo videli nije pravi reper. Imali su I Belgijanci nekih problema. Javnost ne bi smela da nas upoređuje sa Belgijom. Oni su jedan od ozbiljnih kandidata za osvajanje Mundijala, a s druge strane I Kostarika ima vrlina – zaključio je Tošić.

Golman Predrag Rajković je govorio o najboljem pojedincu u redovima Kostarike, kolegi Kejloru Navasu.

– Navas je odličan golman, brani u velikom klubu, ima mnogo dobrih strana. Ipak, mi imamo odlične napadače, koji mogu i njemu da zatresu mrežu.

Mladi čuvar mreže je govorio o tome da može da igra ‘trećeg beka’, kako kaže u jednom segmentu je bolji i od legendarnog Zinedina Zidana.

– Imam prijem bolji od Zidana, volim da igram odbranu, nije mi to mnogo strašno – zajkučio je ‘zlatni orlić’.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter