1
Fudbal

FOTO: STARSPORT

ZANIMLJIVA STATISTIKA: Srbija najviša u Rusiji, a i među najmlađima na Mundijalu

Objavljeno: 06.06.18 u 09:57

Ono čime se Srbija ne može pohvaliti jeste broj igrača iz domaćeg prvenstva u nacionalnom timu.

Prema zvaničnim podacima FIFA, fudbaleri Srbije biće najviši na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Sa prosečnom visinom od 187 santimetara, naši fudbaleri su prvi na listi, a potom slede Nemci i Hrvati sa 186 santimetara u proseku. Čak osmorica srpskih reprezentativaca ima više od 190 santimetara: Vladimir Stojković, Nemanja Milenković, Sergej Milinković-Savić, Nemanja Matić, Marko Grujić, Marko Dmitrović, Predrag Rajković i Aleksandar Prijović, dok su Milenković i Stojković najviši sa po 195.

Srbija je i veoma dobro kotirana kada su u pitanju najmlađe selekcije, Orlovi su peta najmlađa reprezentacija sa 26,8 godina u proseku. Najmlađa je Nigerija sa 25,9, a najstariji timovi Kostarike i Paname sa 29,6.

Engleska ima najviše igrača u reprezentaciji iz domaćeg prvenstva, 23, odnosno sto odsto, Rusija ima 21, a Srbija uz Panamu, Dansku, Kolumbiju, Brazil, Argentinu i Australiju ima svega tri igrača iz domaće lige u reprezentaciji.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter