3
Fudbal

FOTO: STARSPORT

NEMANJA RADONJIĆ: Možda i Navasu proturim loptu kao Stojketu u derbiju… (FOTO)

Objavljeno: 06.06.18 u 16:52

Dva dana nakon susreta protiv Čilea pred novinarima u Bad Waltersdorfu našli su se krilni napadači ’orlova’ iz Niša, Nemanja Radonjić i Andrija Živković.

(Od izveštača HotSporta iz Austrije)

Pre godinu dana bio je odbačen od svih, etiketiran kao propali veliki talenat srpskog fudbala, lošeg ponašanja i neodgovornog igranja superligaškog fudbala.

A onda ga je Zvezda uzela ’pod svoje’, on joj uzvratio golom za ulazak u grupnu fazu Lige Evrope, zatim i pogotkom u ’večitom’ derbiju kojim je gotovo doneo titulu crveno-belima, a verovatno sebi zaradio poziv selektora ’orlova’ i kartu za Mundijal.

I ne samo to. Protiv Čilea je van očekivanja mnogih zaigrao u startnoj postavi i bio jedan od najboljih na terenu ’Merkur arene’. Pravi ulazak Nemanje Radonjića u nacionalni tim i najava vrhunca svoje forme u Rusiji.

– Obzirom da mi je protiv Čilea bila prva utakmica za ’A’ tim, zadovoljan sam, mislim da sam ovde došao kao najmlađi došao da se dokazujem i da još moram da se dokazujem i radim. Verovatno ću biti ’džoker’ sa klupe na Mundijalu – rekao je novinarima u Bad Valtersdorfu Nemanja Radonjić.

Fudbaler Crvene zvezde, koja će ovog leta imati velikih problema da ga zadrži, ne želi da se vraća u ne tako blistavu prošlost, već gleda samo unapred.

– Ne bih želeo da se vraćam na to, fokusiran sam samo na ono što je ispred mene i Svetsko prvenstvo. Samo na to mislim.

FOTO: STARSPORT

Radonjić je istakao da su ga prvotimci sjajno prihvatili, da većinu poznaje od ranije, ali da mu nije bilo lako nakon intoniranja himne i uvodnih minuta.

– Obzirom da mi je prva utakmica od početka, imao sam pritisak u prvih 15 minuta, ali sam se posle opustio i uživao u utakmici.

Prvi veliki izazov pred njim biće Kejlor Navas, golman Real Madrida koji je osvojio tri uzastopne Lige šampiona u poslednje tri godine.

– Šta da kažem o golmanu Reala koji je uzeo tri Lige šampiona, fenomenalan je golman, ali svako ima svoje mane. Da li me je Stojković savetovao? Možda Navasu čak proturim loptu kao Stojketu u derbiju iz kolena – nasmejao se Radonjić.

FOTO: STARSPORT

Andrija Živković, pak, nešto je iskusniji u prvom nacionalnom timu i zna kako se osvaja Svetsko prvenstvo, odnosno, pobeđuje Brazil, pa makar to bila omladinska selekcija.

– Mislim da nam je protiv Čilea falilo malo više mirnoće u igri, to nije štimalo. Moraćemo da se pripremimo što bolje za utakmicu protiv Kostarike i da će organizacija igre biti na mnogo većem nivou do tog meča – izjavio je Andrija Živković.

O Boliviji se ne zna mnogo, osim da će poslužiti kao prava priprema za ono što će ’orlove’ sačekati 17. juna u Samari protiv Kostarike.

– Bolivija je jako borbena ekipa, koja mnogo trči. Daćemo sve od sebe da ostvarimo bolji rezultat nego što je jučerašnji i da se pokažemo u što boljem svetlu.

– Imamo dobru atmosferu i dobre momke uz stručni štab. Potrebno nam je da se što više uigramo, a atmosfera je odlična u ekipi.

FOTO: STARSPORT

Prošle sezone u Benfiki često je igrao kao ofanzivni vezista, iza napadača, ali će gotovo izvesno u reprezentaciji Srbije, kada bude dobijao priliku, igrati na krilnim pozicijama.

– Nije mi bitno na kojoj poziciji igram. Kao mlađi sam igrao na centralnoj poziciji u sredini, kasnije u Partizanu sam prešao na krilo. Isto mi je, bitno je samo da igram.

Sebe skromno vidi kao igrača sa klupe koji će u svakom momentu uskočiti da pomogne, iako bi čak mogao da dobije ozbiljniju ulogu i u okviru nekog taktičnog iznenađenja zaigra od starta nekog grupnog meča u Rusiji.

– Mi mlađi smo tu da radimo na sebi, treniramo i usavršavamo se. Tu smo uvek da uskočimo kada zatreba jer smo mlađi i puni snage. Ispunićemo sve što se od nas bude tražilo – podvukao je Živković i zaključio razgovor sa novinarima rečima da jedva čeka početak Svetskog prvenstva i dokazivanje u nacionalnom dresu.

FOTO: STARSPORT
0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter