0
Evropske lige

ODLIČAN START: Srbin postao ‘zvezda’ Bromapojkarne

Objavljeno: 04.06.18 u 18:41

Srpski golman za naš portal govori o svojim impresijama, nakon odlaska u Švedsku.

Dolazak u Švedsku je dobar posao, bez obzira na slabije rezultate ekipe, a posle pauze sledi uspon i veoma su srećni nakon plasmana u Rusiju, kaze golman Nikola Perić.

Brzo je Nikola Perić postao zaštitni znak Bromapojkarne i prva „zvezda“ prvoligaša iz Švedske, koji je napravio odličan poteze angažovanjem srpskog golmana. Rezultati posle odigranih jedanaest mečeva nisu po planu, ali Čačanin je pokazao kvalitete. Sada je zbog obaveza nacionalnog tima na SP u Rusiji pauza i borba za bodove se nastavlja početkom jula.

– Dolazak u Švedsku se pokazao kao dobar posao i pravi izbor. Bez obzira na slabije rezultate ekipe uspeo sam da se uklopim i učinkom opravdam svoju ulogu na golu. Radio sam naporno i spremao se za veliki izazov u takmičenju koje je na dobrom nivou – kaže Perić.

– Oni uživaju da dodju porodično na utakmice, a svaki meč je spektakl. Izgrađeno je dosta objekata, tereni sa najmodernijom vestačkom travom i sve je podređeno da navijači imaju potpun komfor. Klubovi su dobro organizovani, priča o svojim utiscima golman.

– Oslonci reprezentacije su uglavnom u inostranstvu, a doalze igrači sa svih svetskih meridijana. Postavili su standarde i teže da idu samo napred tako da dosta učešća u Evropi Malmea i prošle sezone Ostersunda nisu slučajna. Njihova selekcija je zasluženo eliminisala Italiju i nastavili su tradiciju učešća na velikim takmičenjima, kazao je Nikola.

– Tek je prošla trećina trke za bodove. Razlika do klubova u mirnoj luci je dostižna, a jedan moćni Malme je samo dva koraka ispred sa dva boda više. Spreman sam za nove izazove i uspehe – poručio je na kraju Perić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter