1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

KRSTAJIĆEV MIKS: Selektor ostaje veran proverenom sistemu, bez Baneta, ali sa inovacijom u odbrani!

Objavljeno: 04.06.18 u 10:37

Ostalo je još vrlo malo vremena do početka Svetskog šampionata, a Srbija danas igra svoj pripremni meč protiv dvostrukog uzastopnog prvaka Južne Amerike, selekcije Čilea.

(Od izveštača HotSporta iz Austrije)

Fudbaleri reprezentacije Srbije spremni su za svoj prvi pripremni susret još od marta meseca, te bi dueli protiv Čilea i Bolivije trebalo u potpunosti da pripreme izabranike Mladena Krstajića za premijerni okršaj na Mundijalu u Rusiji protiv Kostarike.

Novinari iz Srbije su tokom jučerašnjeg dana stigli u bazu ’orlova’, a u jednom momentu su samo prošli autobusom pored velelepnog hotela gde su smešteni igrači. Ispred su zatekli jedino desetak navijača srpskog nacionalnog tima i Branislava Ivanovića, koji je prošao preko parkinga na biciklu.

Upravo Ivanović neće biti u kombinaciji za večerašnji meč na ’Merkur areni’ u Gracu, pa se od 20 časova u timu Srbije, koji bi trebalo da igra u standardnoj formaciji 4-2-3-1, od starta očekuje Nikola Bleki Milenković.

Bivši štoper Partizana, a sada Fiorentine, bio je viđen i kao opcija za desnog beka, ali kako saznaje HotSport – sve je bliži da i u Austriji, ali i Rusiji, bude jedan od glavnih uzdanica defanzivne linije tima na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Stoga bi i večeras na stadionu Šturma trebalo da zauzme mesto u startnih 11, a pored njega mogao bi da se nađe Uroš Spajić. Bekovi bi u tom slučaju bili Antonio Rukavina i Aleksandar Kolarov i, ako se Krstajić ne odluči za bitnije promene, to bi mogla da bude defanzivna četvorka za večerašnji, ali i meč protiv Kostarike.

Vezni red Čilea pretrpeće ogromne gubitke neigranjem Sančeza, Vidala, Oreljane, Kare… Ali, tu je šansa ’orlova’ da to iskoriste. U planu je da Krstajić napravi šest izmena, a najviše se promena očekuje u tom delu igre.

Ne bi bilo iznenađenje da počnu Marko Grujić, Luka Milivojević pozadi, a ispred njih Adem Ljajić, Nemanja Radonjić i Andrija Živković, a u igri se svakako očekuju Sergej Milinković-Savić, Nemanja Matić, Dušan Tadić, Filip Kostić… Srećom, tu selektor ima najviše izbora.

U napadu je dilema da li se Aleksandar Mitrović odmorio od finala plej-ofa i ulaska u Premijer ligu, ili će Aleksandar Prijović i Luka Jović dobiti i pokušati da iskoriste svoju priliku. Svakako će i to biti jedna od izmena tokom meča.

Projektovan sastav Srbije: Rajković (Stojković), Rukavina, Milenković, Spajić, Kolarov, Milivojević, Grujić, Ljajić, Radonjić (Tadić), Živković, Mitrović (Prijović).

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter