7
Fudbal

FOTO: STARSPORT

‘ORLOVI’ ODLETELI U AUSTRIJU: Krstajić obrazložio svoju odluku, postoji razlog zašto Gaćinović nije na spisku! (FOTOGALERIJA)

Objavljeno: 02.06.18 u 10:40

Fudbalska reprezentacija Srbije krenula je jutros sa aerodroma ‘Nikola Tesla’ put Austrije gde će u Gracu odigrati dve prijateljske utakmice pred Mondijal u Rusiji.

Selektor Srbije Mladen Krstajić poveo je 23 igrača koji će igrati na Mundijalu, a ‘orlovi’ će u Austriji odigrati utakmice protiv Čilea u ponedeljak, 4. juna i Bolivije 9. juna, obe na ‘Merkur areni’ u Gracu na stadionu Šturma.

– Ide sve po planu. Prvi mikrociklus je završen u Pazovi – uvodni rad pred ono što nas čeka u Austriji. Mogu da budem zadovoljan atmosferom, radom i odnosom igrača koji su radili sa nama. Zaista sam zadovoljan – rekao je Krstajić.

Naravno, najinteresantnije su bile reči Mladena Krstajića o juče objavljenom zvaničnom spisku reprezentativaca za Mondijal. Otpali su Aleksandar Jovanović, Matija Nastasić, Nemanja Maksimović i Mijat Gaćinović.

– Ne postoji tu ništa lično, najviše bih voleo da sam mogao da povedem 35 igrača sa šireg spiska, ali pravila su takva. Imali smo takav početak priprema sa četiri golmana, da Matija Nastasić i Bane Ivanović nisu 100% spremni. Došao je momenat da u 12 sati moramo da prijavimo spisak igrača za utakmicu sa Čileom, u 16 sati FIFA izbacuje spisak svih reprezentacija koje će učestvovati na Svetskom prvenstvu. Meč sa Čileom je u 20, zbog čega smo došli do zaključka da četvoricu igrača više voditi na pripreme nije rezonski.

FOTO: STARSPORT

– Žao mi je i teško mi je bilo da odlučim bilo šta. Bio sam u takvoj poziciji dva puta, i 2000. i 2010. godine. Mi smo država, nismo klub i sticajem okolnosti zbog načina igre koji forsiramo ti igrači su ostali prekobrojni. Matija Nastasić i Bane Ivanović nisu trenirali sa ekipom tokom cele nedelje, nisu potpuno spremni i odlučio sam se za Baneta koji je imao slabiju povredu od Matije. On je van terena već dva i po meseca. Pitanje je da li će Ivanović biti spreman za ponedeljak, mislim da ga neću staviti da igra protiv Čilea, baš iz razloga da bih ga sačuvao za finalnu probu protiv Bolivije, ali i meč sa Kostarikom. Što se tiče ostalih igrača, od četvorice golmana sam se odlučio za ovu trojicu. Oni su svi jednaki, sitnice su odlučivale. Gaćinović i Maksa su otpali zbog sistema igre. Radonjić i Živković su dobili malu prednost i to je to.

Na Svetskom prvenstvu će biti čak trojicu debitanata, a sedmoricu igrača koji nisu bili u timu u većem delu kvalifikacija.

– Ne možemo da gledamo samo na sutra, već i na budućnost. Mislim da sam bio jasan kod odgovora na takva pitanja. Imao sam na širem spisku 35 igrača, pravila FIFA su takva i moja je odgovornost koga ću povesti – zaključio je Krstajić.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

0
0

7 Komentara

  1. sramota! eto, zasto je smenjen muslin, nije dozvoljavao da mu kokeza, terzic i menadzeri sastavljaju tim… radonjic, koji ne moze sam da predje ulicu, vec ga prate dvojica kriminalaca koje je angazovala zvezda, ni po cemu ne moze da dobije prednost u odnosu na gacinovica. mijat poslednje tri godine konstantno napreduje, normalan je i pametan mladic, igra bundesligu, a ne po srpskim livadama namestene utakmice… a, tek o rodicu ne treba komentarisati, pa ni on sam ne bi sebe pozvao u reprezentaciju

    0
    0
    Odgovori
  2. Prvo trebas biti bar trener pa onda komentarisati,nemate pojma … Srbija uzima prve dvije utakmice Kostariku i Svajcarsku!

    0
    0
    Odgovori
  3. niti ces da dobijes ni jednu utakmicu…najlosiji sastav od kako znam sa ovim Kolarevom…sramota i gledati ove nase na prvenstvo…vratite Muslina a ovog isterajte sa Kolstovom napolje odma..

    0
    0
    Odgovori
  4. e moj krstajicu, SVAKO SVOJU CENU IMA … PA I TI … kad se u pracljenje spiska … ukljuce ljudi u i oko zvezde … ONI … moraju na svemu i svacimu da zarade … pa i na igracima … koji bas nicim NE zasluzise poziv u reprezentaciju. GACINOVIC je svojim igrama i ponasanjem poziv zasigurno u odnosu na nabedjene zvezdine reprezentativce … putuj krstajicu … kako stvari u i oko reprezentacije stoje … bice nam svejedno …

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter